Cico Kranjčar: Pokušali smo kopirati Argentinu, jako sam zadovoljan

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Cico Kranjčar prezadovoljan je onim što su njegovi igrači pokazali u utakmici s petrostrukim svjetskim prvacima Brazilom.

"Bio je to spektakl, prikazali smo za prijateljsku utakmicu dobar nogomet uz puno ritma, dobrih šansi i dva gola, te sve ono što krasi takav spektakl." - izjavio je Kranjčar neposredno nakon utakmice.

"Zadovoljan sam što su igrači prihvatili sve ono što smo dogovorili, bila je to dobra priprema za Island i Maltu, vidjeli smo da Brazilci nisu neranjivi. Igrali smo zgusnutom obranom na kontre i polukontre, a i postotak posjeda lopte puno govori." - dodao je vidno zadovoljni hrvatski izbornik.

"Pokušali smo odigrati isto kao i Argentina kada je u lipnju na svom terenu svladala Brazil, odnosno biti zgusnuti u obrani i pokušati prijetiti iz protunapada. Mislim da smo dobro parirali svjetskim prvacima i da je rezultat realan." - kazao je Cico, pa dodao: "Moramo isprobati kapacitete igrača, pogotovo Daria Šimića, a takvi iskusni igrači nam trebaju. Vidjeli smo da nam visok ritam utakmice umanjuje snagu zato sam mijenjao da vidim kakvi su drugi igrači." 

"Jako sam zadovoljan, dobro smo se držali. Hrvatska nije nimalo zaostala za Brazilom, a ovo je bila izvrsna priredba, u kojoj sam vidio kako su kvalitetni moji igrači. Dečki se nisu uzdignuli nakon Bugarske i dokazali da ih veliki uspjesi ih raduju, ali ne i uspavljuju." - kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba biti oprezan u predstojećim utakmicama, ali igrači će u tri tjedna skupiti formu u prvenstvima i Ligi prvaka. Važno je da momčad ima karakter i discpilinu. Svi smo homogeni, poštujemo se i igrači će i dalje nizati dobre rezultate i dobre igre." - dodao je Cico.

Izbornik je bio oduševljen publikom, a o tome kakva je bila atmosfera na klupi je rekao: "Publika je dvanaesti igrač. Split je potvrdio da ima izvrsne navijače i odličan je osjećaj biti trener pred ovakom publikom."

"Brazil je izuzretna momčad, taktički su disciplinirani, a ako ćemo igrati ovako kad se Pršo vrati, i ako bude spreman i sposoban protiv Islanda i Malte imat ćemo stopostotni učinak." - zaključio je svoj komentar o "misiji Brazil" naš izbornik. 

Izbornik je na press konferenciji poslije utakmice spomenuo i to da je Olić ozlijedio ligamente koljena, te izjavio da ne gleda učinak pojednih igrača, već na cjelokupnu momčad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara