Cico Kranjčar: Tko ne bi prihvatio klupu Austrije?

HRVATSKI nogometni stručnjak Zlatko Kranjčar jedan je od kandidata za preuzimanje izborničke klupe reprezentacije Austrije. Vijest je objavio vodeći austrijski dnevnik Kurier, za koji je Cico tijekom Eura radio kao stručni suradnik.

Josef Hickersberger, dosadašnji austrijski izbornik odlučio se na odlazak s te pozicije zbog zasićenosti i umora, te su u Austrijskom nogometnom savezu u potrazi za novim trenerom.

Austrijski Kurier kandidate je podijelio na dvije skupine, domaće i strance. Od domaćih trenera kandidati su Andreas Herzog, Didi Constantini, Walter Schachner i Kurt Jara, dok su strani kandidati Zlatko Kranjčar, Matthias Sammer i Volker Finke.

U opisu kandidata za Kranjčara austrijski dnevni list navodi da je vodio hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

"Cico" Kranjčar ostao je golem trag u austrijskom nogometu: trenersku karijeru započeo 1991. u Austriji iz Klagenfurta, gdje je radio kao asistent, a između 1996.-1997. bio je i glavni trener Laska iz Linza. Kranjčar je u igračkoj karijeri nakon Dinama 1984. godine igrao šest sezona za Rapid iz Beča, potukavši rekorde, pa je i danas miljenik stanovnika austrijske prijestolnice.

"Čuo sam za to ali nisam dobio ništa službeno"

Kranjčar stariji nam je rekao da je iz medija čuo za interes Austrijskog nogometnog saveza, ali da nikakvu službenu ponudu nije dobio.

"Jučer sam dobio informaciju da sam u konkurenciji za izbornika ali ništa službeno nisam dobio. Osobno mi je odlazak Hickersbergera veliko iznenađenja, čovjek je dobro vodio momčad. Sjećam ih se prije dvije godine kada smo ih dobili u Beču i sad, jako su napredovali. Ako su oni očekivali da će proći skupnu na Euru, uzeli su velik zalogaj", rekao je Kranjčar za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro poznajem tamošnje igrače"

Nogometni stručnjak potvrdio nam je da bi preuzeo mjesto izbornika austrijske nogometne vrste, ukoliko bi konkretna ponuda došla.

"Slušajte, tko ne bi pristao na to. Što se tiče mene, dobro poznajem tamošnju reprezentaciju i igrače", misli Kranjčar.

"Prozdravljam odluku da se premije s Eura dijele 50:50"

Zanimalo nas je i što bivši hrvatski izbornik misli o odluci da se novac zarađen na Euru dijeli u omjeru 50:50 između stručnog stožera i igrača. Do sada je bio slučaj da igrači dobiju 60 posto zarađenog novca.

"U vrijeme dok sam ja vodio reprezentaciju, dijelili smo u omjeru 60:40. Igrači su iznijeli veliki teret, a s druge strane savez isto treba od nečega živjeti. Ako je odluka da se dijeli 50:50, ja je pozdravljam", zaključio je Kranjčar.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara