Cico: Ne brine me Niko nego ozljede Olića, Šimunića i R. Kovača

HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar je na press konferenciji održanoj u prostorijama HNS-a kazao kako ga ne brine igra koju je njegov sin Niko Kranjčar pokazao na nedavno završenom Carlsberg Cupu u Hong Kongu, te dodao kako ga brinu ozljede Ivice Olića, Josipa Šimunića i Roberta Kovača, koji nisu igrali zadnje kolo u svojim matičnim klubovima.

Na press konferenciji najviše je vremena posvećeno prijateljskoj utakmici s Argentinom, koja će se održati 1. ožujka u Baselu u 20:15. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić izvijestio je svim detaljima o utakmici. Na put u Basel naši će reprezentativci krenuti dan prije utakmice, baš kao i Argentinci. Južnoamerička momčad odsjest će u hotelu La Plaza, dok će naši reprezentativci biti smješteni u Hiltonu. TV kuće iz više zemalja izravno će prenositi susret, ali detalji o tome još uvijek nisu poznati. Cijene ulaznica za susret Argentinom kreću se između 49 i 109 švicarskih franaka, kazao je Srebrić.

Potom je riječ uzeo izbornik Kranjčar, koji je ustvrdio da utakmica s Argentinom označava službeni početak priprema za SP, barem što se tiče prijateljskih utakmica.

"No, naše aktivnosti prisutne su od ždrijeba. Najviše smo analizirali Japan, jer i sami Japanci govore da će utakmica s Hrvatskom odlučivati o drugom mjestu u skupini, a isto mislimo i mi." - ustvrdio je Cico.

Japan 10. veljače igra s SAD-om u San Franciscu, a Cico će dobiti snimku te utakmice. Što se tiče utakmica s Finskom 18. veljače i Indijom 22. veljače, naš će izbornik osobno otići "snimiti" Japance.

"Iako su Japanci najavili da neće biti kompletni za te utakmice jer će im nedostajati igrači koji igraju u Europi, to ne mijenja moju viziju." - ustvrdio je izbornik, koji je potom prokomentirao ne naročitu bajnu izvedbu svog sina na Carlsberg Cupu u Hong Kongu.

"Ne zabrinjava me njegova igra, brinu me ozljede Olića, Šimunića i Roberta Kovača, njih trojica nisu igrala prošlo kolo. I Tudor je bio ozlijeđen... Pratit ću ih jer želim da što prije ozdrave i dođu u formu koja je bitna i za njih i za nas. Pratit ću i Babića i Vranješa, kao i igrače iz Belgije, jer za Argentinu želim imati sve igrače na dispoziciji." - dodao je Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Argentina će biti odlična provjera za Hrvatsku. Nakon te utakmice nema prijateljskih utakmica do svibnja jer Fifa nema termina u travnju. 20. svibnja kreću službene pripreme za SP, u sklopu kojih ćemo igrati s Austrijom u Beču, s Rumunjskom u Hrvatskoj, kao i sa Španjolskom ili Poljskom prije samog SP-a. Sastav za Argentinu znat će se 15 dana prije utakmice, a u svibnju ću znati koje ću točno igrače pozvati na SP." - tvrdi hrvatski izbornik.

Cico je također ustvrdio kako nema govora o tome da podcjenjuje australsku reprezentaciju, već da ju ne može pozorno pratiti zbog termina u kojima odigrava prijateljske susrete.

"Nemojte pomisliti da umanjujem vrijednost njihove reprezentacije. No, usredotočen sam ponajviše na našu igru. Susret s Argentinom bitan je i iz razloga jer će u naše redove unijeti više motiviranosti i sigurnosti. Vrlo su nam važni i stožerni igrači, a pri tome bi se osvrnuo na slučaj Dade Prše i njegovih Rangersa. Dakle, ukoliko bude problema s Rangersima, primijenit ćemo pravilo 48 sati." - kazao je Kranjčar.

Naime, pravila FIFA-e nalažu da klub reprezentativca mora pustiti ukoliko se radi o FIFA-inom terminu. Klub reprezentativca mora pustiti 48 sati prije odigravanja utakmice, pa će se naš savez, ukoliko do toga dođe, pozvati na spomenuto pravilo.

U HNS su ovih dana stigle još neke zanimljive ponude za odigravanje pripremnih susreta, od kojih je izbornika najviše zaintrigirala ponuda reprezentacija Kine, koja se nudi 1. ili 4. lipnja. Osim kineskog nogometnog saveza, HNS-u su se obratili i savezi Obale Bjelokosti, Paragvaja i Kostarike.

D.R.,N.B.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara