Cico: Tomas može čuvati Messija

PRETRPIO je dosta kritika posljednjih dana, ali nema namjeru odustati od eksperimentiranja sa sustavom igre naše nogomentne reprezentacije. Izbornik Zlatko Kranjčar odlučio je isprobati novu formaciju i to upravo u utakmici s dvostrukim svjetskim prvacima. Kako tvrdi, sada je pravo vrijeme za taj potez, jer ako neće isprobavati tijekom priprema, ne zna kad će.

"Nije istina da odustajem od standardizacije, momčad se mijenja s obzirom na ozljede Butine i Šimunića. Igra uvijek nameće sama od sebe određen sustav igre, osobno ni u vrijeme kad s aktivno igrao, nisam volio igru policajaca. Nismo tako igrali niti u kvalifikacijama, nismo striktno pokrivali ni Berbatova, Petrova ili Ibrahimovića. Za mene standardizacija znači da 11-godišnji klinac na ulici zna reći imena i pozicije bar osam od jedanaest naših igrača. Imali smo mi i po četiri ili pet igrača u obrani, nekad igramo u formaciji 3-4-1-2, nekad je to 3-4-3. Četvorica u liniji samo nas mogu pojačati i dati nam snagu za ofanzivu." - pokušavao je Cico odgovoriti na brojne novinske upite.

Što se tiče utakmice s Argentinom, izbornik vjeruje kako neće biti revijalna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Oni imaju dva stila igre, južno-američki i europski, sve u jednom. Čak 90 posto njihovih igrača nosioci su igre europskih klubova. Maštoviti su, odlični tehničari, a agresivnost i žustrost su im urođene. Igrat će vrlo slično kao u kvalifikacijama kad su dobili Brazil 3:1. O individualcima poput Messija i Riquelmea da ne govorim. No, potonji se, imam prilike čuti, žali na ozljedu." - dodao je Kranjčar.

"Pokušat ćemo ne izgubiti tu utakicu, i nikako ne napravit nekontroliran negativan rezultat. Vjerujem da je Tomas, ako bude potrebno, može čuvati Messija, isto tako Robert Kovač može po potrebi izaći na Riquelmea, zašto ne? No, ponavljam, ne težimo čuvanju, želimo pokazati jednu homogenost, čvrstinu i ne ustručavamo se igrati." - ustvrdio je Kranjčar.

"Drago mi je zbog Ivice Olića, da će konačno dobiti svoju minutažu i osjetiti igru. On vama možda neće priznati strah koji kad se vraćaš nakon tako duge pauze mora postojati. Želim da se oslobodi, da napravi šprint, dribling, pa i nek izgubi deset lopti, ako će dobiti na sigurnosti." - zaključio je Cico.

D.R.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara