Cico: U Hong Kongu ćemo imati dobru momčad

Cico: U Hong Kongu ćemo imati dobru momčad

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar objavio je konačan popis putnika na Carlsberg Cup, koji se od 29. siječnja do 1. veljače održava u Hong Kongu.
 
"Listu za Hong Kong smo zaključili. Turnir se igra u nezgodnom trenutku, ali dobra je stvar što imamo mogućnost isprobati igrače koji su na širem popisu, koji će moći pokazati svoj potencijal. Kao i nama i Dancima i Korejcima otkazali su gotovo svi ključni igrači." - kazao je izbornik na press konferenciji održanoj u prostorijama HNS-a u Rusanovoj ulici.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je spisak kvalitetan te da na svim pozicijama imamo kvalitetne igrače i da možemo složiti dobru reprezentaciju." - dodao je.

Našem izborniku nastup su morali otkazati Sa[a Bjelanović, koji je potreban Ascoliju, Mario Bazina, koji je iz GAK-a nedavno prešao u Rapid i Križanec, jer njegov klub sredinom veljače nastupa u Kupu UEFA-e.

"Kao alternacije pozvali smo Posavca, Ješea i Kneževića." - dodao je Cico.

Reprezentativci će se okupiti u Zagrebu 25. siječnja, a sljedeći dan će nakon treninga u Maksimiru otputovati put Hong Konga. U Franfurktu će im se priključiti Bošnjak i Eduardo koji su na pripremama u španjolskoj Olivi, a u Hong Kongu Mato Neretljak.

"Računali smo na to da se većina igrača neće moći odazvati pozivu, ali sretni smo što imamo toliko kvalitetnih reprezentativaca. Na turniru ćemo imati priliku vidjeti tko je potencijal za EP 2008. godine." - zaključio je izbornik.

Prvu utakmicu Hrvatska će igrati u nedelju 29. siječnja protiv Republike Koreje, dok će se u drugoj utakmici sastati Hong Kong i Danska. Pobjednici iz tih dvoboja će, u srijedu 1. veljače, igrati utakmicu za prvo, a poraženi za treće mjesto.

Lista igrača za Hong Kong:

Stipe Pletikosa (Hajduk Split)
Joseph Didulica (Austria Beč)
Goran Sablić (Dinamo Kijev)
Mato Neretljak (Suwon Samsung)
Leon Benko (Varteks Varaždin)
Mario Tokić (Austria Beč)
Mladen Bartulović (Hajduk Split)
Ivan Bošnjak (Dinamo Zagreb)
Neven Vukman (Varteks Varaždin)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srebrenko Posavec (Varteks Varaždin)
Josip Balatinac (Osijek)
Jerko Leko (Dinamo Kijev)
Davor Vugrine (Rijeka)
Niko Kranjčar (Hajduk Split)
Vedran Ješe (Inter Zaprešić)
Zoran Mamić (Dinamo Zagreb)
Eduardo Da Silva (Dinako Zagreb)
Mladen Petrić (Basel 1893)
Dario Knežević (Rijeka)

S.H.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara