Čilić izgubio od Vliegena u prvom kolu Umaga

JUNIORSKI pobjednik Roland Garrosa i najperspekivniji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u susretu prvoga kola 16. izdanja ATP turnira Croatia Open u Umagu od Belgijanca Kristofa Vliegena sa 57, 26.

Bio je to prvi dvoboj 17-godišnjeg tenisača iz Međugorja na ATP Touru i mogao je završiti puno bolje za Čilića, koji je odlično odigrao u prvom setu, propustivši kod 5-4 i set-loptu na Vliegenov servis. Na set-loptu Čilić je odigrao "juniorski" premekano, iako je imao veliku priliku za poen, Belgijanac se nudio nesigurnim izlaskom na mrežu. Nažalost, od tog trenutka se Čilićeva igra raspala, izgubio je osam poena u nizu, pa je u drugom pokušao taktički, zatraživši medicinski time-out, žaleći se bolni palac na lijevoj nozi. Ni fizioterapeutova pomoć nije pomogla, Belgijanac je vodstvo od 4-0 pored očito fizički posustalog Čilića lako pretvorio u dobijeni meč.

"Izgubio sam, ali će mi ovaj premijerni nastup na ATP Touru zauvijek ostati u sjećanju. Šteta zbog set-lopte, tu se vidjelo da mi je nedostaje iskustva, naivno sam izgubio set i to je odlučilo. U drugom setu sam ja padao, a on je igrao sve bolje i bolje, pa sam pokušao s taktičkim medicinskim time-outom, palac mi je smetao, ali ne tako da ne mogao igrati. Prije dvoboja nisam postavljao nikakve ciljeve, znao sam da još nisam dovoljno dobar za vrhunski seniorski turnir, ali odlazim zadovoljan svojom igrom u prvom setu, kada sam imao set-loptu protiv 110. igrača svijeta. Moram još dosta fizički raditi, pogotovu na servisu i nadam se da ću dogodine doći na ovaj prelijepo organiziran turnir", rekao je trenutno drugi junior svijeta, koji nakon Umaga za desetak dana ima futures u Vinkovcima, pa jaki challenger u Ženevi sa wild-cardom organizatora, a potom slijedi nastup na juniorskom US Openu.

U prvom susretu dana kvalifikant Španjolac Albert Portas je iznimno lako, za manje od sat vremena, dobio Čeha Jiria Vaneka sa 6-1, 6-0

REZULTATI:

Kristof Vliegen (Bel) - MARIN ČILIĆ (HRV) 7:5, 6:2

Albert Portas (Špa) - Jiri Vanek (Češ) 6:1, 6:0.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara