Čilić povećao na 2:0 za Hrvatsku protiv Nizozemske i za Index najavio tešku borbu sa Wawrinkom

POBJEDOM protiv Robina Hassea 7-6(6) 6-2 7-6(4) u meču koji je sinoć prekinut zbog kiše, Marin se plasirao u drugo kolo Roland Garrosa.

Čiliću je trebalo samo petnaestak minuta da okonča meč protiv Haasea, Robin Haase je uspio izborit tie break kao i u prvom setu ali agresivni Marin mu nije dao dalje. Hrvatski je tenisač igrao čvrsto i dubokim je loptama stalno držao svog protivnika u defanzivi.

Dakle, "Hrvatska Nizozemska 2:0" u Roland Garrosu nakon što je jutros  Sanda Mamić eliminirala Michaelu Krajiček.

Nakon pobjede u nastavku meča prvog kola, Čilić je za Index iznio dojmove i očekivanja od susreta 2. kola u kojem ga čeka tenisač koji Marina prijeti učiniti svojom "mušterijom".

Deseti tenisač svijeta, Švicarac Stanislas Wawrinka čeka u drugom kolu Roland Garrosa, ali pozabavimo se mečom koji je upravo završio. Hasseu nisi dao ni promil šanse čvrstom i sigurnom igrom. Bio si prilično agresivan s zadnje linije?

Mislim da je igra sa osnovne linije bila ključ. Kada smo jučer igrali, uvjeti su bili iznimno teški, teren je bio mokar, tako da sam baš od tamo morao imati polazište. Imao sam meč pod kontrolom i uvijek sam imao prednost u gemovima. To mi je davalo mnogo samopouzdanja.

Sigurno si servirao na break loptama, ali ne samo tu nego tijekom cijelog meča?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio drugi ključ, da mu nisam dopuštao lagane poene, niti sam mu ja davao šansu i to mu je sigurno izazivalo probleme. Nakon gubitka drugog seta on je na početku trećeg pukao. Ipak, uspio se vratiti, ali ja sam ostao potpuno koncentriran i priveo sam meč kraju.

Kako si se pripremio za 15-minutni nastavak?

Znao sam da se moram dobro zagrijati i zagrijan ući u meč jer sam bio svjestan da meč može otići dalje. On je malo promijenio taktiku u odnosu na jučer ali ostao sam miran i sve je dobro završilo.

Sljedeća prepreka je Wawrinka. Znaš ga dobro, igrali ste tri puta, ali još uvijek je u rubrici "pobjede" u vašim međusobnim susretima nula na tvojoj strani. Ima li rupe u njegovoj igri koju bi ti mogao iskoristiti?

Na osnovu svog iskustva mogu treći da je stvarno nezgodan igrač na zemlji i protiv nega će trebati odigrati konstantno dobro jer nema baš rupa u igri. Svaki poen će se u susretu s njim trebati odraditi.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara