CILJ HRVATSKIH HOKEJAŠA: OSIGURATI OSTANAK U DIVIZIJI 1

Hrvatska će od 14. do 20. travnja ove godine biti domaćin Svjetskog prvenstva Divizije 1 skupine B u hokeju na ledu.

Na ledu zagrebačkog Doma sportova sljedećeg će se tjedna šest reprezentacija boriti za osvajanje prvoga mjesta koje vodi u Elitnu diviziju, odnosno izbjegavanje posljednje pozicije koja označava preseljenje u niži rang svjetskog hokeja.

Osim reprezentacije Hrvatske u Zagrebu će nastupiti i Norveška, Francuska, Italija, Velika Britanija i Estonija, a u takvoj konkurenciji cilj naših "oklopnika" bit će izbjegavanje posljednjeg mjesta, odnosno osiguravanje nastupa u Diviziji 1 i četvrtu godinu zaredom.

Hrvatska reprezentacija, koja je u prvoj fazi priprema odigrala nekoliko prijateljskih utakmica u Slovačkoj, ovoga tjedna će u završnoj fazi odigrati još tri pripremne utakmice, dvije protiv Velike Britanije (srijeda i četvrtak), te protiv Nizozemske u subotu. U tim utakmicama naš trener Pavle Kavčič na raspolaganju će imati sve igrače, jer su iz Njemačke tek danas stigli Oliver Ciganović i Siniša Martinović.

"Jedini višak sada nam je jedan od vratara. Imamo ih četiri, a o tome koji će biti višak odlučit ćemo nakon ove tri utakmice", izjavio je Kavčič., koji, nažalost, zbog kazne Svjetskog hokejaškog saveza (IIHF) neće moći s klupe voditi reprezentaciju, već je za to angažirao dva talijanska trenera, Ivana Zanattu i Diega Scandellu.

Prema predviđanjima, najveću šansu za osvajanje bodova koji bi značili ostanak Hrvatska će imati u svom posljednjem dvoboju protiv Estonije (nedjelja, 20. travnja), momčadi koja je lani prvim mjestom u Diviziji 2 stigla u ovaj rang.

"Estonska reprezentacija je ove godine mnogo ozbiljnije shvatila pripreme za svjetsko prvenstvo. Već su praktički tri tjedna zajedno, a o njihovoj snazi dovoljno govori i činjenica da oko 60 posto reprezentativaca dolazi iz švedskih, ruskih i finskih klubova", rekao je manager naše reprezentacije Vlado Kučera.

"Kod reprezentacija kao što je estonska nikad se ne zna s kojim će igračima doći. A već dva-tri nova igrača mogu puno utjecati na sustav igre", dodao je Kavčič.

Kapetan reprezentacije Damir Gojanović je uime igrača rekao:

"U reprezentaciji vlada pozitivna atmosfera, svi se osjećamo spremni. Iako nam je čast igrati protiv ovih igrača, koji igraju u najboljim europskim ligama, nema treme i mogu obećati da ćemo se boriti i dati sve od sebe kako bismo ispunili cilj".

Dodajmo kako će zagrebački ljubitelji hokeja na ledu sljedećeg tjedan moći pozdraviti i jednog NHL-igrača, Espena Knudsena, člana Columbus Blue Jacketsa, koji će braniti boje Norveške.

Hrvatska reprezentacija će sve svoje utakmice igrati u 20 sati.

RASPORED:

Ponedjeljak, 14. travnja:

12.30: Estonija - Italija

16.00: Velika Britanija - Francuska

20.00: HRVATSKA - Norveška
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utorak, 15. travnja:

12.30: Italija - Velika Britanija

16.00: Norveška - Estonija

20.00: HRVATSKA - Francuska

Četvrtak, 17. travnja:

12.30: Francuska - Norveška

16.00: Estonija - Velika Britanija

20.00: HRVATSKA - Italija

Petak, 18. travnja:

12.30: Francuska - Estonija

16.00: Norveška - Italija

20.00: HRVATSKA - Velika Britanija

Nedjelja, 20. travnja:

12.30: Norveška - Velika Britanija

16.00: Italija - Francuska

20.00: HRVATSKA - Estonija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara