Ćiro: Ako Hrvatska ne može pobijediti ove papke, ne zaslužuje SP

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

ĆIRO BLAŽEVIĆ obznanio je popis igrača s kojima kreće u finiš kvalifikacija  za SP. Ispred Zmajeva su još dvije utakmice, s Estonijom u gostima i Španjolskom kod kuće.  Nervoza je na vrhuncu, jer BiH je blizu da izbori dokvalifikacije i upadne u borbu za povijesni plasman na SP. Put će Ćiri u tom slučaju biti otežan, jer će s obzirom na odluke Fife o poludirigiranom ždrijebu  dokvalifikacija za SP, BiH dobiti jakog protivnika. Odabir bi mogao pasti na Francusku,  Njemačku, Rusiju ili Hrvatsku.

Ćiro je uoči puta za Estoniju, gdje BiH igra 10. listopada izreferirao imena 24 igrača na koje računa. Među njima nema novih imena, a pozvani su vratar Nemanja Supić, Asmir Begović i Kenan Hasagić, braniči Džemal Berberović, Darijo Damjanović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Damir Mirvić i Sanel Jahić.

Svoje mjesto u veznom redu tražit će i Mirko Hrgović, Admir Vladavić, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Samir Muratović i Zvjezdan Misimović, dok napadački kordon čine Semir Štilić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Zlatan Muslimović.

Miralem Pjanić, kao i Nemanja Supić nisu u mogućnosti zaigrati protiv Estonije zbog žutih kartona.

"Imat ćemo teškog protivnika u Talinu. Estonci žele iskupljenje nakon poraza 0:7 u Zenici. Obećavam vam da će u Estoniji na teren istrčati 11 lavova koji su spremni do zadnjeg braniti boje Bosne i Hercegovine. Svoje igrače spreman za fanatičnu angažiranost", izjavio je Ćiro.

Pobjeda u Estoniji Ćiru vodi u dokvalifikacije, ali on ne strahuje od rezultata, već od navijačkih nereda.

"Hodamo po rubu. Dovoljan je jedan, ali doslovno samo jedan incident navijača i mi smo u autu. Apeliramo, molimo, nemojte paliti baklje i bacati petarde. To je u interesu svih nas. Bio sam u kontaktu sa predstavnicima naših navijača u inozemstvu i skrušeno sam ih molio da ne prave incidente. Dobio sam uvjerenja da do toga neće doći i nadam se najboljem“, ističe Ćiro za Sportspoert.ba.

Izbornika je dakako dočekalo i pitanje o eventualnom susretu s Hrvatskom u dokvalifikacijama za SP.

Hoće li Hrvatska proći? Proći će, proći...Pa nije Capello papak da pusti Ukrajincima! Ali, ako Hrvatska ne može pobijediti ove papke i ne zaslužuju se plasirati"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara