Ćiro napada, ostali kandidati zadovoljni

Ćiro napada, ostali kandidati zadovoljni
REZULTATI tajnog glasovanja Stručne komisije HNS-a pobudili su kod kandidata očekivane reakcije. Tko gubi, ima se pravo ljutiti. Donosimo izjave onih koji su još u utrci i onih koji su otpali.

Srečko Katanec nije nimalo euforičan: "Strpljiv sam, naravno, jako zainteresiran za izazov koji se zove vođenje hrvatske reprezentacije, no tu moja priča stoji. Razgovarao sam s ljudima iz Saveza, znaju moje uvjete, na njima je red da donesu odluku. Sve je u rukama gospodina Markovića i njegovih suradnika, siguran sam da će njihova odluka biti u okviru želja, mogućnosti i ambicija."

I Martin Novoselac će smireno dočekati utorak: "Mislim da se govori baš o tome treba li se odlučiti za sustav ili ćemo i dalje birati izbornika kao što se birao dosad. Ja sam apsolutno za sustav, takav postoji u visoko razvijenim zemljama. Vrijednost onoga tko aspirira na izborničko mjesto treba biti poznata i prije samog izbora. Smatram se jednim od najozbiljnijih kandidata za izbornika. Neću se hvaliti, da ne ispadne samoreklama, ali meni u prilog svakako idu rezultati koje sam imao s mlađim dobnim kategorijama."

Još jedan "pobjednik" bio je zadovoljan rezultatima. Zlatko Kranjčar: "Potrebno je vremena za razgovore, konzultacije, takva se odluka donosi hladne glave. Ovaj time out sasvim je dobar. Neće biti kasno ni ako se odluka donese u utorak. Ima vremena posložiti kockice za ono što predstoji hrvatskoj reprezentaciji."

Oglasili su se i gubitnici. Miroslav Blažević kao da živi zbog popunjavanja medijskog prostora samim sobom. Ovaj put smatra da mu se opet podmeće: "Izdali su me oni u koje sam najviše vjerovao. Radi se o čistom falsifikatu! Izvršni odbor eliminirao me na osnovi tajnog glasovanja Stručne komisije. Međutim, pouzdano znam da su za mene glasovali Fiorentini, Vukušić i mislim 75 posto Vlak. Znači, sve je jasno, falsifikat nad falsifikatima. Nisam razočaran. Ionako sam se bavio mišlju da im olakšam brige i da odustanem. Mislim da će najveće šanse imati Martin Novoselac. Makar, ne mislim loše niti o jednom od ostalih kandidata. Vlatku Markoviću poručujem: Nećeš dugo. Možeš koliko hoćeš, ali ne dokle hoćeš. Ne znaš ti sine, Marković je prije rata htio ući u partiju. A kada je među Hrvatima, onda priča da ga je Boban u Bugojnu držao u krilu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Šušak je zadovoljan samim tim što je bio u krugu kandidata za izbor: "Ja dosad niti s jednim čovjekom iz HNS-a nisam službeno razgovarao, a naravno da mi je godilo što sam od medija stavljen na listu kandidata. Vrijeme se izgubilo u Portugalu, kad se očigledno nije znalo hoće li Otto Barić ostati ili ne."

Branka Ivankovića nije lako kontaktirati. On radi kao izbornik Irana. Međutim, loše je krenuo u kvalifikacije za SP 2006., pa ga se ne smije isključiti iz utrke.

M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara