Ćiro se uzda u krunicu, Supka ne vjeruje u čuda

ZAJEDNIČKA press konferencija trenera mađarskog i hrvatskog prvaka, Debrecena i Hajduka, prošla je u zanimljivom tonu. Ćiro je tako novinarima pokazao krunicu, ustvrdivši da se uzda u božju pomoć, dok je trener Debrecena Attila Supka hladno ustvrdio kako ne vjeruje u čuda.

Ćiro se tako u utorak pred novinarima pojavio noseći bijelu krunicu koju je taj dan dobio na poklon od "slučajnog prolaznika". Praznovjeran kakav već jest, poklon je prihvatio i od njega se ne odvaja.

"Znate kakav sam ja vjernik, ali sutra nam treba  božja i svaka druga pomoć. Naša je najveća nada njihova slabost, kao i svake druge provincijske momčadi kad dođe na veliku predstavu." - ustvrdio je Ćiro, zanemarivši nakratko činjenicu da je ta "provincijska momčad" razbila njegovu "mladost" u Debrecenu.

Supka je s novinarima, za razliku od Ćire, razgovarao prilično suzdržano i hladno, barem u odnosu na medijima dragog Miroslava Blaževića, koji novinarima uvijek pokloni dovoljno materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pressici je došlo i do blagog međusobnog "kurenja" dvaju trenera. Tako je na Supkinu konstataciju da njegova momčad zaista uživa u Splitu "uletio" Ćiro sa sljedećom izjavom: "Jako sam sretan da naši protivnici uživaju u Splitu. Nadam se da ćemo im pružiti jednaku gostoljubivost kakvu su oni nama pružili prije tjedan dana u Debrecenu."

Kako se navodi na službenim stranicama Debrecena, Ćiro je okupljenim novinarima kazao kako Mađare gleda kao sportske suparnike, a ne neprijatelje.

"A što se tiče same utakmice, u nogometu su uvijek moguća čuda, ali ovog trenutka mi je teško povjerovati u čudo. Nakon prve utakmice, gospodin Supka je kazao kako su šanse za prolaz 50:50, a  ja sam kazao kako Debrecen ima 65 posto šanse za prolak. No, danas mislim da nemamo više od 20 posto šanse, ali kao što svi znamo, i to može biti dovoljno. Imaju prednost od tri gola, ali nije nemoguće nadoknaditi tu prednost." - ustvrdio je Ćiro, na što je odmah reagirao trener Debrecena.

"Za razliku od trener Hajduka, ja ne vjerujem u čuda u nogometu. Ja vjerujem u naporan rad i činjenice, a ne čuda." - ustvrdio je Supka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara