Ćiro šokiran tragedijom: Jebalo majku, kakve smo mi budale...

Ćiro šokiran tragedijom: Jebalo majku, kakve smo mi budale...

Tekst. M.Pa.
Foto: SportSport.ba

"DIJETE je poginulo, a ja bih trebao pričati o Estoniji", tužan je bio Ćiro Blažević na današnjem okupljanju BiH reprezentacije.

"Moramo se svi ujedniti u ovim teškim trenucima i pozvati na mir i toleranciju jer nam je to sad najpotrebnije", kaže Ćiro.

Smrt navijača Vedrana Puljića vidno je potresla Ćiru. Na kraju je otkazao trening reprezentacije i sutrašnju utakmicu s Bosnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam vidio ždrijeb u skupini nisam ni pet posto vjerovao da možemo proći dalje pored Španjolske, Turske i Belgije, ali sam došao da pokažem narodu da se može i vidite što smo napravili. I onda nam se dogodi ovo u Širokom... Pizda nam materina, kakvi smo. Jebalo majku, kakve smo budale! Dugo sam živio u Švicarskoj gdje žive tri naroda, mrze se k'o psi, ali ništa im ne fali. A pogledajte nas... Kunem se da nisam u stanju koncentirati se utakmicu s Estonijom. Sreća je da sam program priprema uspio ranije napraviti jer to sad ne bih bio u stanju napraviti", rekao je izbornik BiH za SportSport.ba.

Edin Džeko se prisjetio tragedije kada je također nastradao Aner Kasapović, navijač Željezničara koji je umro nakon nereda poslije utakmice Čelika i Željezničara u Zenici.

"Tragedija nam neće donijeti ništa dobro, ni sportašima, ni navijačima, ni građanima ni kompletnoj državi. Nakon tragedije i ubojstva navijača u Zenici prije nekoliko godina, stvarno nisam mogao vjerovati da se nešto slično može ponoviti. Ježim se dok ovo pričam, trebamo se riješiti ovog zla jednom zauvijek", rekao je napadač Wolfsburga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara