Cisse neće u Portugal

AUXERREOV napadač Djibril Cisse, koji je trenutačno najbolji strijelac francuskog nacionalnog prvenstva, dugo će pamtiti trenutak u kojemu mu je u prosincu 2003. na utakmici mladih reprezentacija Francuske i Portugala "pao mrak na oči".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je tada, naljućen zbog faula koji je na njemu napravio protivnički igrač, nasrnuo na dotičnog i udario ga šakom zbog čega ga je Disiciplinski odbor UEFA-e primjereno kaznio zabranom igranja pet službenih utakmica za francusku reprezentaciju. Njegovu žalbu na tu kaznu Apelacijski je odbor UEFA-e odbio na svom sastanku održanom 30. siječnja potvrdivši odluku Disciplinskog odbora. Kako se ova kazna ne može "odraditi" na prijateljskim utakmicama nego samo na natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e francuski izbornik Jacques Santini ne može računati na Djibrila Cissea kao na kandidata za nastup na europskom prvenstvu u Portugalu, koje će biti održano u lipnju ove godine.

Cisse bi, naime, mogao zaigrati za Tricolore na tom natjecanju jedino u završnom okršaju pod uvjetom da Francuzi prethodnih pet utakmica na EP-u dobiju i steknu pravo igranja u finalu. Sumnjamo, međutim, da Cisse uživa takav kredit kod Santinija, iako je zaista dobar napadač i strijelac, koji bi sasvim sigurno bio u sastavu Tricolora da nije kažnjen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara