City, Eriksson i Ćorluka 9 bodova u tri kola bez primljenog gola

City, Eriksson i Ćorluka 9 bodova u tri kola bez primljenog gola

NIKADA u povijesti kluba Manchester City nije startao prvenstvo sa tri pobjede, nikada u posljednjih 50 godina, a posebno za "vladavine" Sir Alexa Fergusona United nije startao lošije. Nakon tri kola bez pobjede i sa samo jednim postignutim golom!

Susjed s Old Traforda krenuo je u meč furiozno, gotovo osvetnički. Crveni su "vragovi" dominirali svakim centimetrom terena City stadiona. Pritisak po svim linijama natjerao je domaći sastav na potpunu defanzivu.

Svemogući Micah Richards

U prvih 25 minuta Carrick, Scholes i Hargreaves držali su loptu gotovo 70 posto u svojim nogama. Na vrata Kaspera Schmeichela uputili su 6 udaraca, od kojih je sin slavnoga tate Petera obranio dvije prilično teške lopte (Nani oba puta) ali je i jednu gotovo poklonio Scholesu, no spasio je briljantni i svemogući Micah Richards.

Srednji je branič Cityja igrao fenomenalano, kupio je sve što je prošlo prednju obrambenu liniju plavih. Vedranu Ćorluki je trebalo vremena da se privikne na mijenjanje mjesta napadacke formacije Uniteda na lijevoj strani. Kada je uhvatio ritam, djelovao je neprelazno.

Geovannijev odlučujući gol

Punih pola sata domaći nisu mogli udahnuti i onda bomba. Ponovo je pred svojim šesnestercem Richards raščistio, izbacio loptu daleko, obrana Uniteda je slabo intervenirala i Johnson je neometano u prazan prostor gurnuo Garrida, ovaj bez čekanja loptu predao Geovanniju. Brazilac je napravio dva-tri koraka i opalio. Lopta je okrznula Vidića, Van der Sar je ostao kratak i u 32. minuti postavljen je, kako se to ispostavilo, konačan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od tog trenutka City je igrao ambicioznije, s više vjere da se može nositi sa velikim Unitedom.

Nastavak je donio više-manje istu sliku, s tim što je obrambena taktika Erikssona imala drugačiju fizionomiju. Domaći su mnogo organiziranije kretali u protunapade. Međutim, "vragovi" su i dalje prijetili. Najbliže su bili izjednačenju u 48. minuti, kada je Vidić nakon Giggsovog centaršuta bio najviši u skoku, ali je lopta koju je udario glavom(prilično nečisto) pogodila gredu.

Ćorlukina najbolja predstava za City dosad

Konstantnu opasnost po Ćorluku i ostale predstavljao je Tevez, dva puta je bio u prilici ali nije pogodio. Vedran Ćorluka je po ocjeni vašeg izvjestitelja, uz sjanog Richardsa, bio najbolji čovjek obrane Cityja, ali je i često kada je trebalo iznosio loptu sa svoje polovice terena.

U  78. minuti je čak bio i nadomak mreže Van der Sara. Iskosa sa 30-ak metara ispalio je pravi projektil, koji je za nekoliko centimetara promašio desni gornji ugao. Hrvatski je reprezentativac zaradio žuti karton, prilično nepotrebno, zbog potezanja, ali je i natjerao Teveza na prekršaj za karton. Sve u svemu, od tri odigrane utakmice za Erikssona, za ovu će, ne samo zbog pobjede nad velikim Fergusonom, dobiti najvišu ocjenu.

Momir Jelovac
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara