Clotilde opčinjena maršalom: Drogbu majka zvala Tito!

Tekst: M.M.
Foto: AFP

DIDIER DROGBA naučio se liderstvu još od najranijih dana, kada ga je majka kao dječaka zvala "Tito", piše engleski Sun, kojemu je majka zvijezde Chelseaja i Obale Bjelokosti Clotilde otkrila interesantnu pikanteriju iz njihova zajednička života.

"Kad sam bila trudna, Jugoslavijom je vladao taj general, maršal Tito, kojeg sam izuzetno cijenila. Imao je borbenog duha i bio je dosljedan, stoga sam malom Didieru tepala da je on moj mali Tito", rekla je Clotilde.

U nastavku je otkrila kako su Drogbu poslali sa 11 godina u Francusku, gdje je totalno zapustio školu.

"Kada je imao 11 godina, Didiera smo zbog neimaštine poslali ujaku u Francusku. Nismo se vidjeli pune dvije godine, a kada sam došla, imala sam što vidjeti. Pao je razred i naganjao loptu. Zabranila sam mu bavljenje nogometom na godinu dana. Srećom, popravio je ocjene i vratio se poslu u kojemu je danas toliko dobar", otkrila je majka Didiera Drogbe.

Iako ga je majka uspoređivala s jugoslavenskim političarom, Didier ističe kako ne želi u politiku ni u kom smisli.

"Ne, definitivno ne želim biti predsjednik Obale Bjelokosti, savršeno sam zadovoljan ovakvom ulogom. Moj se glas čuje, a kao sportaš imam pravo reći što zaista mislim. Političari si to često ne mogu dozvoliti", napomenuo je Drogba.

Na koncu Drogba je kratko progovorio i o svojoj nogometnoj budućnosti:"Ne postavljam nekakve limite sam sebi, tako da ne znam do kada ću igrati nogomet. Vjerojatno tek onda kada biše ne budem uživao u njemu. Ne znam jesam li imao sreće, ali vrlo sam kasno, sa 25 godina zaigrao na vrhunskoj razini, tako da sada treba uživati u tome", za kraj će napadač Chelsea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara