Conte: Španjolci su favoriti, mi smo Talijani

Conte: Španjolci su favoriti, mi smo Talijani

Foto: Hina

TALIJANSKI izbornik Antonio Conte uoči osmine finala protiv favorizirane Španjolske ističe da o pobjedniku ne odlučuje tko je bolji na papiru.

"Da o pobjedniku odlučuje tko je bolji na papiru, onda ne bi trebali niti igrati. No, o tome se odlučuje na terenu. Trebamo igrati sa istim samopouzdanjem kakvo smo pokazali na startu Eura kada smo pobijedili Belgiju, koja je na papiru također bila bolja od nas", izjavio je Antonio Conte.

U srijedu je Italija u posljednjoj utakmici u skupini izgubila od Irske 0-1, no Talijani su u utakmicu ušli bez ambicija jer su osigurali prvo mjesto u skupini i znali su da u osmini finala igraju protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uoči Eura talijanski mediji nisu imali velika očekivanja od reprezentacije, smatrajući da je igrački kadar jedan od najslabijih koji su ikad imali.

"Nemojmo zaboraviti što su o nama govorili na početku. Ne smijemo paničariti, niti biti nervozni, trebamo nastaviti raditi kao što smo dosada činili. Zapamtite, težak rad dio je našeg DNK. Nemojte zaboraviti tko smo i što smo", naglasio je talijanski izbornik.

Susret Italije i Španjolske na rasporedu je u ponedjeljak, 27. lipnja, u pariškom predgrađu Saint-Denis.

Talijani su zadnji puta dobili Španjolce u prijateljskoj utakmici, slavili su 2-1 u Bariju u kolovozu 2011. Nakon toga izgubili su u finalu Eura 2012. sa 0-4, pa 2013. u polufinalu Kupa konfederacija sa 6-7 nakon penala, te 2014. 0-1 u prijateljskoj utakmici.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara