Ćorluka: Arsenal će biti opasniji nego u Maksimiru

"PRVU utakmicu protiv Arsenala smo odigrali u grču, vidljivo je kod nas bilo treme i impresioniranosti velikim protivnikom, ali u uzvratu moramo pružiti puno bolju igru nego u Maksimiru." - najavio je stoper Dinama i odnedavno A reprezentacije, Vedran Ćorluka.

"Ne bojim se katastrofe, niti da će nas Arsenal razbiti", odmah je otklonio i pomisao na to Dinamo odlazi na Ashburton Grove pognute glave, samo da primi porciju: "Manjak kvalitete nadoknadit ćemo borbenošću."

Član modrog obrambenog bedema pomalo hrabro je dodao kako ga ne bi zadovoljio minimalan poraz.

Popularni Čarli se samo osmjehnuo na spomen povratka Thierryja Henryja u momčad: "Svi znamo da je on jedan od najboljih napadača na svijetu, koji jednim potezom može riješiti utakmicu", lakonski je slijegnuo ramenima.

Ćorluka je naglasio da ne očekuje opušten Arsenal, nego naprotiv, uvjerljivije izdanje momčadi koja je propustila pobjedom otvoriti sezonu na novom stadionu. Sigurno je da će "Topnicima" put do uspjeha biti lakše ne samo zbog povratka "pola momčadi", koja je bila odsutna u prvom susretu, nego i zbog teške ozljede ključnog igrača obrane Dinama i Elfa, Jensa Nowotnog: "Uzdrmala nas je Jensova ozljeda. Ne znamo koliko će biti odsutan, ali Dino, Mario i ja ga moramo nadokanditi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad su saznali protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, a naročito nakon prve utakmice u Maksimiru su prekrižili maštanja o najbogatijem natjecanju, stoga se misli lagano okreću Kupu UEFA, "utješnoj nagradi", do čijeg "ligaškog" natjecanja neće biti baš lako doći: "Nismo imali sreće sa ždrijebom do sad, pa se nadam kako bi barem na izvlačenju u petak mogli nešto bolje proći: volio bih kada bismo dobili Čehe ili Austrijance, iako nam je Sparta na pripremama očitala lekciju".

Ćorluka je posebno zadovoljan što ga je izbornik Bilić, nakon mlade, počeo koristiti i u seniorskoj reprezentaciji. Premijerno poluvrijeme u Livornu, odradio je odlično, opća je ocjena: "Jako mi je drago što mi je izbornik ukazao povjerenje, ali još ne razmišljam toliko o reprezentaciji, jer Dinamo je sad u prvom planu."

Osvrt na situaciju u prvenstvu, gdje je vidljivo kako će najveći konkurent biti probuđeni Hajduk, Ćorluku ne iznenađuje: "Nisam uopće iznenađen Hajdukovim uzletom. Imaju odličnog trenera, očekivao sam da će se, ako što smo to mi napravili prošle godine, dići i sa nama voditi borbu za naslov. Mislim da smo mi kvalitetniji, ali moramo priznati da Vulićev Hajduk, sa pravim pojačanjima, igra lijepo."

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara