Ćorluka: Dobar rezultat za mene je osvajanje Europskog prvenstva

UZ IZBORNIKA Bilića novinarima se danas u Čatežu obratio i Vedran Ćorluka. Dobro raspoloženi branič Manchester Cityja osvrnuo se na predstojeću provjeru protiv Mađara, ali je rekao i par riječi o svojoj debitantskoj sezoni u Premiershipu.

Koliko su ove pripreme različite od onih u Engleskoj?

"Puno toga je drugačije jer je dobar dio ovdje stavljen na tjelesnu spremu kako bi mogli izdržati uvjete turnirskog natjecanja. Mnogo je teže nego u Engleskoj gdje se ne radi toliko naporno jer su utakmice svaki treći dan."

Pred vama je utakmica protiv Mađarske, posljednja proba prije Eura?

"Mađarska je jedna dobra momčad. Od utakmice očekujem dobar rezultat i pobjedu koja je bitna za ozračje pred početak natjecanja. I naravno očekujem dobru igru kao i u kvalifikacijama."

Prva utakmica protiv Austrije mnogo će toga odrediti na Euru?

"Ovih se dana puno toga priča i govori o Austrijancima. Mislim da bih samo ponavljao već rečeno o tome što nam ta utakmica znači i što nam donosi. Mi Austrijance cijenimo, ali ne precjenjujemo. Kvalitetniji smo od njih i od toga ne smijemo bježati."

Dojam je da atmosfera u Glasgowu nije bila idealna kao do sada. Je li se nešto promijenilo nabolje?

"Atmosfera je u Glasgowu bila odlična kao i uvijek. Nikada nije bilo nikakvih problema na relaciji stručni stožer - igrači. Problemi su postojali zbog nekih drugih stvari, recimo onih reklama zbog kojih je kasnilo puno igrača, ali za to su krivi neki drugi ljudi. Od prvog dana kada sam stigao u reprezentaciju, odnosi su odlični i vjerujem da će se tako i nastaviti."

Postoji li pritisak zbog visokih očekivanja hrvatske javnosti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećamo pritisak, ali mislim da bez njega ne bi bili tako dobri nogometaši. Pritisak nas vodi da ostvarimo neke više ciljeve i nešto u životu. Mi znamo što možemo i što trebamo napraviti da bi to ostvarili. Sigurno da osjećamo pritisak, ali smatram da je to pozitivna stvar u cijeloj priči."

Svi govore o dobrom rezultatu na Euru. Što bi vas zadovoljilo?

"Dobar rezultat je osvajanje Europskog prvenstva, ali nakon deset godina bez drugog kruga moramo prije svega misliti kako proći skupinu. A onda ako prođemo, smatram da se tek tada možemo nazivati momčadi za velike stvari. Znači, ciljevi su najviši, ali prvo moramo početi od početka."

Nakon sjajnog početka Manchester Cityja, momčad je u drugom dijelu sezone izgledala neprepoznatljivo?

"Da, došlo je do opuštanja u posljednjih nekoliko utakmica. Razlog je sigurno ležao i u svim tim špekulacijama oko trenera Erikssona, hoće li ostati ili će otići. Doživjeli smo taj strašni poraz koji je velika sramota. Krivo mi je zbog naših navijača koji su nas uvijek pratili, ali što je tu je. Nadam se da se više nikada neće ponoviti."

Pratite li što se trenutačno događa u klubu?

"Iskreno ne znam jer sam potpuno koncentriran na reprezentaciju. Obećali su mi tri tjedna odmora od posljednje utakmice na Euru. Vidjet ćemo hoće li se toga držati."

Marko Petrak
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara