Ćorluka: Englezi nas već vide na europskom prvenstvu

POUZDANI desni bočni Bilićeva sastava Vedran Ćorluka danas se u Čatežu kratko osvrnuo na utakmicu sa Makedonijom, engleske šanse za odlazak na Euro te Hrvate u Premiershipu Eduarda i Kranjčara.

"U Zagrebu smo protiv Makedonije odigrali jako loše prvo poluvrijeme. Igrali smo dosta daleko od protivničkih igrača, široko u sredini, tako da je rezultat poluvremena bio i realan. No, u drugom poluvremenu krenuli smo dosta agresivnije, potisnuli Makedonce na njihovu polovicu i na kraju krajeva zabili dva gola. E, upravo tako trebamo igrati i u Skopju." - spremno će Ćorluka.

"Što se tiče Engleza, oni uistinu ne razmišljaju, niti razgovaraju o nama. Oni nas već vide na Europskom prvenstvu, dok svoju malu šansu tek vide u susretu Izraela i Rusije." - dodao je Ćorluka.

U Premierligi Ćorluka igra naprosto fantastično, gotovo da je iznenadio i samog sebe.

"Vjerovao sam u sebe kada sam odlazio u Englesku, ali bio sam oprezan, jer sam znao da idem u najjaču ligu svijeta. Moram priznati da sam iznenađem svojim dosadašnjim učinkom.Također je sigurno da mi gode pohvale šefa Ericksona, koji je pun hvale u posljednje vrijeme, pogotovo nakon posljednje dvije partije, kada sam igrao na mjestu stopera. On je svjetski poznati stručnjak, i kada on upućuje riječi hvale to nije sitnica." - ističe Ćorluka.

Čarli smatra da se Eduardo već prilagodio uvjetima Premierlige, ali da je konkurencija na Emiratesu ogromna. Kranjčarove partije u dresu "mornara" po njemu zaslužuju samo riječi hvale, dok o Modrićevom dolasku na Otok na zna ništa, no, nada mu se.

"Konkurencija na Emirates stadionu je ogromna, mislim da se ne radi tu o adaptaciji, on se već adaptirao. Arsenal je ipak prvi u Premierligi, stoga je normalno da je u teškoj poziciji što se tiče konkurencije među igračima. Oni, po meni igraju najljepši nogomet na otoku, ali ipak neće do naslova prvaka. Mislim da će o njemu odlučivati Chelsea i Manchester United. Što se tiče Kranjčara, on je u velikoj formi i po meni je jedan od nositelja igre Portsmoutha. Sigurno je da je mnogo napredovao, a posebno je dobar bio nedavno kada su igrali protiv nas" - napominje Vedran Ćorluka.

V.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara