Ćorluka: Nakon Stamford Bridgea i Emiratesa, ni Wembley više nije bauk

POUZDANI branič hrvatske reprezentacije i Manchester Cityja Vedran Ćorluka ističe kako je skupio puno iskustva u ovih nekoliko mjeseci na Otoku. Engleze dobro poznaje, kaže, a posebno upozorava na svog suigrača Micaha Richardsa.

"Po meni najbolji engleski branič trenutno je Micah Richards, jedan nevjerojatno polivalentan igrač. U klubu igra stopera, u reprezentaciji beka, zapravo može igrati na bilo kojoj poziciji u obrani i to vrlo kvalitetno. To je moje viđenje, naravno, ali mislim da se podudara sa onim većine na Otoku." - napominje Ćorluka.

Trenutno su iz redova engleske reprezentacije možda u najboljoj formi igrači Chelsea, koji u posljednje vrijeme igra fantastično?

"Da, Chelsea se digla u posljednje vrijeme i igra izvrsno. Joe Cole i Frank Lampard, koji su inače nevjerojatno kvalitetni igrači, sada su u vrhuncu forme. Morat ćemo biti vrlo pažljivi, to nije dvojbeno." - ističe Čarli.

Englezima je dostatan i bod za odlazak na EURO, no, malo je vjerojatno da će taktizirati.

"Ne vjerujem da će taktizirati, a opet ni previše riskirati. Oni će igrati neku svoju igru i tražiti put do tri boda, baš kao i mi. Upravo zato očekujem izvrsnu utakmicu." - spremno će Vedran Ćorluka.

Ćorluka je u posljednjih nekoliko mjeseci u Premiershipu sigurno napredovao u taktičkom smislu, no, ne smije se zanemariti ni iskustvo koje je stekao pritom.

"Sigurno je da će mi biti puno lakše sada igrati na Wembleyu nakon što sam gostovao nedavno na Stamford Bridgeu i Emirates stadionu. Ne kažem da neću osjećati malu tremu prije utakmice, ali to izlaskom na teren sve nestaje." - reći će branič Cityja.

Na kraju Ćorluka se osvrnuo i na problem stranaca, koji je u posljednje vrijeme zaokupio otočke medije.

"Mišljenja sam kako je to veliki problem i razumijem zabrinutost ljudi u Engleskoj. Oni naprosto od silnih stranaca ne vide budućnost svoje reprezentacije. Strahuju, kada ove generacije ode, da neće biti dostojne zamjene."- napominje Vedran.

V.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara