Crni dani za Formulu: Malezija zbog pada gledanosti želi noćni termin, ništa novo oko Bahreina

Foto: AFP

ZBOG drastičnog pada prodaje karata posljednjih godina organizatori Velike nagrade Malezije izrazili su želju za organizacijom noćne utrke.

"Mislim da bi noćna utrka bila jako zanimljiva, bila bi puno atraktivnija" rekao je direktor staze u Sepangu Mokhzani Mahathir.

Malezija je ove godine druga utrka u kalendaru Svjetskog prvenstva Formule 1, a održat će se 10. travnja. Broj gledatelja u Sepangu padao je iz godine u godinu, što pokazuje podatak da je utrci uživo 2006. godine nazočilo 140 tisuća gledatelja, a prošle godine "samo" 97 tisuća

Organizatori se nadaju da bi noćnom utrkom dobili na atraktivnosti, poput utrke u susjednom Singapuru. Procjenjuje se da bi na troškove rasvjete morali potrošiti dodatnih 15 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odluka o Velikoj nagradi Bahreina definitivno 1. svibnja

Odluka oko mogućeg održavanja Velike nagrade Bahreina u zamjenskom terminu ove godine definitivno će biti donesena 1. svibnja, objavilo je Svjetsko motorsport vijeće Međunarodne federacije autosportova.

Velika nagrada Bahreina trebala se, podsjetimo, održati 13. ožujka i biti uvodna utrka nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, ali su politički nemiri u toj državi doveli do otkazivanja natjecanja. Vlasti u toj arapskoj zemlji, međutim, ne odustaju od organiziranja utrke u nekom drugom terminu, pod uvjetom da se situacija dotad smiri, a za takvo se rješenje zalaže i vodeći čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone.

Bahreinski princ Salman bin Hamad Al-Khalifa će 1. svibnja izvijestiti FIA-u o mogućnosti održavanja utrke, a nakon toga će zajedno s Formula One Managementom (FOM) i FIA-om donijeti odluku o eventualnom novom datumu.

Ecclestone se nadao da će odluka o bahreinskoj utrci biti donesena prije početka sezone, koja kreće Velikom nagradom Australije 27. ožujka, ali na kraju se i on složio da definitivan odgovor bude poznat 1. svibnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara