Cro Cop: Mizuno nije imao nikakve šanse

Cro Cop: Mizuno nije imao nikakve šanse

U NEDJELJU poslijepodne Mirko Filipović vratio se iz Japana gdje je očekivano lako pobijedio japanskog borca Tatsuyu Mizunu.

"Dobro se osjećam, u dobroj sam formi. Spreman sam i željan borbe a to je najvažnije. Mizunu mogu samo zahvaliti što je pristao boriti se, obzirom da smo se dogovorili tjedan dana prije. Krenuo je jako dobro, bez ikakvog respekta. Čovjek je pokušao, ali naravno, nije imao nikakve šanse. Takav je ultimate fight." - kazao je Mirko po povratku u Zagreb.

Nakon zagrijavanja protiv Mizune, slijedi povratak treningu koji će u kasnijim fazama uvelike ovisiti o Mirkovom budućem protivniku. I dalje je izgledna opcija da će Mirko u ring ponovo početkom lipnja. S druge strane mogao bi se naći francuski borac Jerome Le Banner, s kojim je Mirko, zanimljivo, odradio prvu profi K1 borbu.

Bilo je to 2006. godine, a Mirko je odnio pobjedu. Le Banner je jedno od najvećih imena u povijesti K1. Iako gotovo i nema iskustva u mješovitoj borbi, trebao bi biti dostojan protivnik Mirku u Dreamu. Može ga se usporediti s Markom Huntom, koji se pokazao kao vrlo neugodan Mirku. U borilačkim krugovima procurila je vijest da bi Cro Cop u lipnju mogao odmjeriti snage s ruskim borcem Sergeyom Kharitonovim. Radi se o jednom od najboljih teškaša u bivšem Prideu koji se borio se protiv niza eminentnih imena. Majstor je samba, kao i Fedor, jednako dobar u udaračkim tehnikama, kao i u borbi na parteru. Nije se dugo borio, preciznije, od ljeta prošle godine. Navodno je upravo Kharitonov trebao biti prvi Mirkov protivnik u Dreamu, ali je naš borac navodno odgodio borbu zbog straha da bi jaki Rus ipak mogao biti prevelik zalogaj nakon polugodišnje stanke.

"Moj će budući protivnik sigurno biti netko prvog ranga K1. No, ne razmišljam previše o tome niti Dream doživljavam kao trening za povratak u UFC. Meni je svaka borba jednako važna, svaka je priča za sebe." - kaže Mirko.

"Mirkov stil nije dobar kada se bori protiv jačih od sebe"

Njegovi su vjerni navijači sretni jer se napokon vratio na borilačku scenu, no mnogi su i dalje oprezni s pohvalama, obzirom da meč s Mizunom nije mogao otkriti pravo Mirkovo stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo neke kratkih reakcija koje su osvanule na borilačkim forumima nakon Cro Copove pobjede u Japanu:

"Volim vidjeti razorne Mirkove udarce koljenom i njegovu razornu boksačku vještinu." - piše jedan od posjetitelja.

"Nisam previše impresioniran ovom pobjedom. Mirkov protivnik je bio totalno nadigran i apsolutno bez ikakve šanse."

"Jako sam sretan što se Mirko vratio pobjedom, iako nije protiv elitnog borca, pobjeda je psihološki važna za njega"

"Jako dobra Mirkova borba, ali mislim da njegov stil borbe nije dobar kada se bori protiv jačih od sebe", neki su od komentara.

F.V./M.P/D.R.
Foto: Sherdog

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara