Cro Cop najviše premlatio svog protivnika, Reljić i Pokrajac bolje prošli unatoč porazima!

Cro Cop najviše premlatio svog protivnika, Reljić i Pokrajac bolje prošli unatoč porazima!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

NEKOLIKO zanimljivih podataka za hrvatske ljubitelje MMA-a može se iščitati iz medicinskog izvješća UFC-a nakon 110 eventa u Sydneyju koji se održao prošlog vikenda.

Za one manje upoznate, američka organizacija nakon svakog svog turnira objavljuje medicinske suspenzije na račun procjene koliko su borci stradali u svojim borbama.

Zanimljivo je da je Mirko Filipović jedan od samo četiri borca koji nisu uopće zaradili suspenziju, odnosno procijenjeno je da u svojoj borbi nisu niti najmanje stradali. S druge strane njegov protivnik, Australac hrvatskog porijekla Anthony Perosh je dobio najveću zabranu nastupa koja iznosi čak 60 dana što bi značilo da je Perosh dobio i najveće batine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Pokrajac i Reljić bolje prošli od svojih protivnika

Igor Pokrajac je unatoč porazu prošao bolje od svog protivnika što samo ide u prilog tome da je nanio više štete Novozelanđaninu Jamesu Te Hunu i da je bio oštećen od strane sudaca kada je prekinuta njegova borba. Poki je dobio 30 dana zabrane, dok je Te Huna zaradio također 30 dana, no i naredbu da mora provjeriti stanje svoje ruke koja je prema svemu sudeći pukla pri jednom Pokrajčevom high kicku. Ukoliko medicinski nalazi to i potvrde, Te Huna će biti suspendiran na tri mjeseca.

Gotovo identična situacija dogodila se i Reljiću koji je također poražen odlukom sudaca, iako bi većina objektivnih promatrača rekla da je borba bila barem ravnopravna. Zadranin je dobio minimalnih 30 dana, dok je CB Dollawayju naređeno snimanje prsnog koša i desnog lakta koji su teže stradali u borbi. I njemu prijeti suspenzija od 180 dana, a za sada je dobio "samo" 30.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara