Cro Cop: Ne razumijem Fedora

Tekst: M.P.
Foto: UFC

DEVET je dana do velikog borilačkog spektakla u Dallasu. Nama će dakako najzanimljivije borbe biti one hrvatskih majstora Mirka Filipovića i Igora Pokrajca. Na jučer održanoj telekonferenciji za novinare, Cro Cop je odgovorio na nekoliko pitanja vezanih uz nadolazeću borbu, a posebno zanimljivo bilo je njegovo razmišljanje o najboljem borcu današnjice - Fedoru Emelianenku. Svog protivnika, Brazilca Juniora dos Santosa, nazvao je jednim od mladih lavova ovog sporta.

"Dos Santos je mladi lav"

"On je jedan od mladih lavova UFC-a i nema sumnje da me očekuje vrlo teška borba. Nakon njega, trebaju mi dva tjedna odmora, pa još desetak tjedana priprema. To bi značilo da ću ponovno u ring na staru godinu ili početkom siječnja", rekao je hrvatski gladijator dodavši:

"Dosta sam napredovao u kavezu i sada se osjećam puno bolje. Mislim da sam na pravom putu kao što sam nekad bio. Na početku sam podcijenio kavez, sada u njemu treniram cijelo vrijeme."

"Ne razumijem Fedora"

Kada je upitan o prelasku, odnosno neprelasku Fedora Emelianenka u UFC, Mirko je ovaj put bio poprilično otvoren.

"Volim Fedora kao borca. Kao čovjek ne bih ga želio uvrijediti, no ne razumijem njegov stav. Ne vjerujem da se boji, možda ne želi pokvariti svoj savršen skore. Sigurno je da mu je UFC dao najbolju ponudu, oni plaćaju više nego Dream i Strikeforce, ali on svejedno ne želi preći. Ne znam zašto. Mislim da bi trebao prihvatiti izazov. Možda misli da je UFC pre veliko iskušenje."

"Ne žuri mi se stići do titule"

Filipović je prokomentirao i kratkoročne planove, koji naravno uključuju borbu za teškaški pojas.

"Cilj mi je, vjerojatno kao i svakom drugom borcu, biti na vrhu svoje težinske kategorije. Sada se ne brinem o naslovu i ne žuri mi se nigdje. Stižu mladi lavovi poput Caina Velasquesa, Juniora dos Santosa. Svaki dan je konkurencija sve veća i veća. Bit će teško doći do pojasa", zaključio je Cro Cop.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara