Cro Cop: Ovog trenutka ultimate fighta mi je preko glave

NAKON što nije uspio osvojiti titulu Pride prvaka u ultimate fightu Mirko "Cro Cop" Filipović rekao je kako je nakon prve runde ostao bez energije, te da je pogriješio što je u prvoj rundi, u kojoj je bio dominantniji, htio seriju udaraca završiti atraktivnim "high kick" udarcem, koji je završio Mirkovim padom na pod.

"Pogriješio sam, trebao sam nastaviti ručnom tehnikom, bio je u nokautu na nogama. Ali ponijela me borba i htio sam je atraktivno završiti. Međutim, poskliznuo sam se. Bila je to moja velika šansa." - rekao je "Cro Cop" nakon meča, pišu Sportske novosti.

Izazivač aktualnog svjetskog prvaka Fedora Emalianenka u prvoj je rundi doista djelovao moćnije od Rusa, međutim, nakon prvog odmora dogodilo se nešto što ni Mirko nije mogao objasniti.

"Jednostavno sam puknuo. Na kraju prve runde bio sam svježiji od njega, ali nakon predaha jedva sam ustao iz kuta. Nemojte me ni pitati zašto jer ne znam odgovor. Za mene je to veliki misterij." - objasnio je Cro Cop te dodao kako je kontrolni trening, inače fizički zahtjevniji od samog meča, prošao bez problema.

"Bio sam toliko umoran da sam čak i priželjkivao borbu na tlu, gdje mi stvarno nije mogao ništa. Istina, bio je u dominantnijoj poziciji, što je u konačnici i prevagnulo kod sudaca, ali nisam pretrpio nikavu štetu od onih njegovih ručnih frljoka." - kaže Mirko te nastavlja:

"Slaba mi je to utjeha. Dobio je on nekoliko jakih udaraca, ja se ne sjećam nijednog njegovog koji me uzdrmao. Međutim, nemam prigovora na sudačku procjenu, sve je korektno, Fedor je zasluženo ostao na tronu." - rekao je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će doći još jedna prilika. Ako i ne dođe, nikome ništa, neću umrijeti radi toga. Ovo je samo sport, istina brutalan, ali je ipak samo sport." - rekao je razočarni Cro Cop i zaključio:

"Razočaran sam, tužan i vrlo umoran. Ovoga trenutka ultimate fighta mi je preko glave. Želim što prije kući, uzeti sina i otići trčati u šumu. Htio bih samo još zahvaliti svim navijačima koji su potegnuli na tako dugačak i skup put kako bi me bodrili, ali i onima koji su u Hrvatskoj strepjeli uz male ekrane. Hvala svima."

Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara