Cro Cop: Poručio bih Overeemu da snagu čuva za ring, a ne za brbljanje

Cro Cop: Poručio bih Overeemu da snagu čuva za ring, a ne za brbljanje

MIRKA FILIPOVIĆA 23. rujna čeka jedna od najvažnijih borbi u karijeri. Od povratka u Japan i topovskog mesa u liku domaćeg amatera Mizune koji je poslužio kao zagrijavanje, prošlo je već pet mjeseci i potpuno je logično da Japanci žele svoju skupu akviziciju, koju su otkupili od UFC-a, vidjeti u ozbiljnijoj akciji.

Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, gotovo je sigurno da će mu na drugoj strani ringa stajati opasni Nizozemac Alistair Overeem. "Demolition man" je nakon demoliranja Tae Hyun Leeja na Dreamovom četvrtom turniru najavio kako je Cro Cop sljedeći na redu, a niti inače vrlo korektni hrvatski borac nije ostao dužan. Nema sumnje da nas očekuje borilačka poslastica.

"Nemam više problema s koljenom"

Filipović se potpuno oporavio od artroskopske operacije koljena koja ga je spriječila da svoju drugu borbu (od tri dogovorene) u Dreamu odradi već na početku ljeta. Nakon mini priprema u Zagrebu, ovih dana odlazi u Amsterdam gdje će trenirati stand up tehnike.

"Koljeno je odlično. Nemam nikakvih problema. U dobroj sam formi i spremam se za svoju sljedeću borbu. 23. rujna se sigurno borim", rekao je Cro Cop u razgovoru za Index.

"Baš u ponedjeljak putujem u Amsterdam gdje ću se pripremati s Remyjem Bonjanskym i Ivanom Hyppolitom. U Zagrebu sam trenirao s Deanom Listerom koji je jedan od najboljih boraca na svijetu, odličan 'grappler'. Nije to bila priprema samo za ovu borbu, imati takvog sparing partnera uvijek je dobro", dodao je.

"Nikada nisam birao protivnike"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko nije želio potvrditi da će baš Nizozemac biti njegov sljedeći protivnik, međutim iz njegovih se riječi moglo shvatiti da će gotovo sigurno biti tako.

"Još uvijek nije potvrđeno, no ja bih želio Overeema. Priželjkujem borbu protiv njega. Zaista ne znam zašto je on izletio s tim izjavama na taj način. Nikada nisam birao protivnike, uvijek mi je bilo svejedno s kim se borim. Ovakav način razgovora nije moj stil, međutim svejedno mu poručujem da snagu čuva za ring, a da malo manje priča. Zaista želim ovu borbu."

"Neće biti problema"

Overeem već nekoliko godina spada u sami borilački vrh, a pobjeđivao je  face poput Vitora Belforda, Igora Vovchancyna i Sergeija Kharitonova. No, isto je tako gubio i od Mauricija Shoguna, Ricada Arone, Antorija Rogerija Nogueire i Fabricija Werduma. Posljednja pobjeda protiv Marka Hunta poziva na velik oprez.

"On je dobar borac, odličan udarač, a dobar je i na parteru. Tu je jako puno napredovao u posljednje vrijeme, čak je i osvajao neke turnire u grapplingu. Sa 93 kilograma je skočio na 108 i sa svojih 196 centimetra zaista izgleda impresivno. No kilaža je uvijek dvosjekli mač. U odličnoj sam formi, dobro sam spremljen i vjerujem da ne bi trebalo biti nikakvih problema", zaključio je Cro Cop u razgovoru za Index.

Marko Petrak
Foto: MMA-id, Dream

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara