Cro Cop razmontirao Mizunu

MIRKO FILIPOVIĆ je u svojoj prvoj borbi po povratku u Japan pobijedio Japanca Tatsuyju Mizunu tehničkim nokautom već u prvoj minuti prve runde. Cro Cop je nakon početnog ispipavanja situacije u ringu, iskoristio klinč situaciju u kojoj je zadao dva snažna udarca koljenima koja su odsjela na pravo mjesto, nakon čega je seriju nastavio moćnim direktima koji su Japanca srušili na pod. Mizuno se nije mogao braniti pa je sudac bio prisiljen zaustaviti borbu i prije kraja prve minute.

Filipović, vidno zadovoljan ishodom svoje prve borbe nakon povratka u Japan, obratio se publici u "svojoj" Saitama areni zatraživši veliki aplauz za svoj protivnika. " Molim vas za jedan veliki pljesak za mog protivnika. Mnogi puno bolji i iskusniji borci nisu htjeli ući u ring sa mnom, a on je pristao i zato mu treba čestitati na hrabrosti.", rekao je Cro Cop dodavši kako je zadovoljan i sretan zbog svog povratka u Japan nakon američke epizode, ali i da u budućnosti želi kvalitetnijeg protivnika.

Sljedeći Le Banner?

Borac skromnog kalibra tipa Mizune bio je odlično zagrijavanje za ozbiljnije borce s kojima bi Mirko trebao ući u ring u preostala dva okršaja u Dreamu. Već sada se spominje ime legendarnog Jerom Le Bannera, Mirkovog suparnika iz K-1 dana, koji bi trebao biti sljedeći borac koji će se suprotstaviti našem Filipoviću. Potvrdu ove borbe mogli bi dobiti već u nekoliko sljedećih dana, tijekom kojih će se Cro Cop podvrgnuti lakšem operacijskom zahvatu lijevog lakta koji mu, prema njegovim riječima, ne bi trebao otežati pripreme za sljedeći meč.

Filipoviću je ovo bila prva borba nakon rujna prošle godine i drugog poraza u niz od Francuza Cheicka Konga. Početkom ove godine naš borac prekinuo je ugovor s američkim UFC-om i potpisao za novu borilačku organizaciju Dream koja je nastala na ostacima legendarnog Pridea. Borba protiv Mizune prva je od tri koliko će Filipović sigurno odraditi, nakon čega će odlučiti o produženju ugovora ili o povratku u američki kavez.

Tijek borbe:

Prva runda.

Borba Mirka Filipovića i Tatsuye Mizune sedma je po redu, nakon Mitsuhiro Ishida i Jung B-Kyunga. Našeg borca čeka prepuna, dobro mu poznata Saitama arena. Pravila borbe bit će slična kao i u Prideu, ali ipak malo stroža. Dream ne dozvoljava udarce nogom u glavu dok je protivnik na podu, kao niti gaženje po protivniku. Runde su raspoređene kao i u Prideu, prva traje 10 minuta, dok su preostale dvije u trajanju od 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ring ulazi Tatsuya Mizuno. Japanac izgleda poprilično uplašeno i impresionirano iako to pokušava sakriti. Evo i našeg Mirka uz dobro poznati Duran Duran i Wild Boys. Filipović je, s druge strane, iznimno fokusiran i motiviran. Prema prvom pogledu, može se vidjeti da je Cro Cop nabacio nekoliko kilograma mišića. Prema posljednjem vaganju hrvatski borac teži 106 kg.

Sudac objašnjava pravila, a borci se odmjeravaju. Mizuno je prvi krenuo i pokušao krošeom, ali Filipović bez problema izbjegava udarce. Mizuno za sada izgleda opušteno i iznenađujuće napada našeg borca, ne pokušavajući ga srušiti u parter.

U sljedećim trenicuma borci su ušli u klinč, Mirko je poziciju odlično iskoristio za dva udarca koljenom koja su odsjela na pravo mjesto, nakon koje su sljedili moćni direkti koji su Japanca srušili na pod. Cro Cop je seriju nastavio na podu i čini se da će ovo biti kraj.

Mizuno ne može odgovoriti na Mirkove udarce pa je sudac prisiljen zaustaviti borbu i prije kraja prve minute otvarajuće runde.

Kraj.

Filipović se nakon borbe u obraćanju publici i javnosti zahvalio svom protivniku jer je uopće prihvatio borbu. "Mnogo iskusnijih i boljih boraca nisu htjeli ući u ring sa mnom, stoga ovaj momak zaslužuje posebno priznanje. Molim vas da ga pozdravite velikim pljeskom", izjavio je Mirko dodavši:

"Drago mi je da sam ponovno u Japanu, tu se dobro osjećam..."

Marko Petrak
Foto: Dreamofficial.com, Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara