Cro Cop slavio tehničkim nokautom protiv nedoraslog Perosha

Cro Cop slavio tehničkim nokautom protiv nedoraslog Perosha

Tekst: M.P.
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

MIRKO FILIPOVIĆ bez većih je problema svladao hrvatskog Australca Anthonyja Perosha tehničkim nokautom po završetku druge runde na UFC-u 110 u Sydneyju. Perosh niti u jednom trenutku nije bio adekvatan protivnik hrvatskom gladijatoru.

> UFC 110: Reljić i Pokrajac poraženi

Cro Cop je od samog starta nametnuo svoj ritam krećući se vrlo odlučno prema svom protivniku i dominiravši izmjenama u stojci. Perosh je pokušavao srušiti Filipovića, no hrvatski je borac svaki put vrlo lako osujetio Perosheve pokušaje kažnjavajući ih vrlo moćnim ručnim tehnikama na parteru. No, Australac je ipak nekako uspio preživjeti prvu rundu nastavljajući svoju agoniju i u drugom dijelu.

I druga runda protjecala je u sličnom tonu, s potpunom Cro Copovom dominacijom, kada je Filipović napokon odlučio prihvatiti borbu u parteru. "Sjeo" je Peroshu u "guard", a vrlo brzo ga je i pogodio snažnim laktom koji je hrvatskom Australcu gadno raskrvario čelo. Perosh je ipak, uz dozvolu sudaca, odlučio nastaviti borbu, no samo do kraja runde kada je procijenjeno da bi nastavak bio preriskantan zbog obilnog krvarenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se Peroshu na hrabrosti"

"Cijenim Peroshevu hrabrost zato što je uskočio u posljednji trenutak umjesto Rothwella", rekao je Cro Cop nakon borbe dodajući:

"Mislim da je pokazao hrvatsku hrabrost. Stvarno sam se iznenadio kada je nastavio borbu poslije onog lakta."

Ovo je Filipoviću treća pobjeda u šest nastupa u UFC-ovom oktogonu. Iako mu pobjeda protiv Perosha neće donijeti pretjerano poena u očima čelnika američke organizacije, Cro Cop je barem uspio krenuti s pobjedama nakon neugodnog poraza protiv Brazilca Juniora Dos Santosa. Treba napomenuti da je Filipović i u ovom nastupu bio poprilično suzdržan s obzirom na kvalitetu svog protivnika, no ipak je pokazao kako je superiorna klasa naspram Australca koji je "uletio" u posljednji trenutak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara