Cro Cop ugušio Pata Barryja!

Tekst: M.P.
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

MIRKO FILIPOVIĆ je u svojoj sedmoj borbi u UFC-u ugušio Patricka Barryja. Cro Cop je dominantnu predstavu u posljednjoj, trećoj rundi okončao gušenjem s leđa. Ovo je tek drugi put u cijeloj karijeri da je Cro Cop svog protivnika svladao predajom.

"Dva puta me dobro pogodio, prvi put nije bilo nešto jako, ali je drugi put bilo gadno. Nekoliko sam sekundi vidio dvostruko. Na kraju se otvorio, dao mi je priliku i ugušio sam ga. Pozdrav svim Hrvatima i svim gledateljima. Sretan sam, naporno sam trenirao. Nadam se da Dana White neće biti škrt nego da će mi dati bonus za submission večeri, ako ne i za borbu večeri", rekao je Filipović nakon borbe.

CC se vratio iz ponora

Nakon dugo vremena vidjeli smo odličnu predstavu hrvatskog borca i što je još bitnije Filipović se uspješno vratio iz ponora. Opasni Amerikanac Barry puno je bolje ušao u borbu, bio je opušteniji i sigurniji u izmjenama udaraca u stojci. Dva je puta sjajnim desnim krošeima poslao Cro Copa na parter, no posao nije uspio dovršiti. Drugi knockdown Filipoviću je potpuno zatvorio lijevo oko i u tim je trenucima izgledalo poprilično loše, možemo reći čak i katastrofalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Filipović puno bolje otvara drugu rundu. S dva pokušaja high kicka i jednim sjajnim middle kickom Mirko se potpuno opustio u kavezu. Malo je po malo preuzeo dominaciju u stojci, a uspio je i srušiti svog protivnika u parter. Najprije je Barryju uzeo poluguard, a zatim i leđa, no nije uspio ozbiljnije materijalizirati tu prednost.

Nakon što je prva runda otišla Barryju, a druga Filipoviću, bilo je jasno da će posljednjih pet minuta odlučiti pobjednika.

I u treću rundu Mirko ulazi puno bolje od Amerikanca, a bitno je naglasiti da je i fizički izgledao svježije od umornog Barryja.  Potpunu dominaciju u stojci Cro Cop je okrunio s nekoliko sjajnih udaračkih serija koje su uzdrmale njegovog protivnika. Filipović je pokušao posao dovršiti ground&poundom da bi mu na koncu to uspjelo davljenjem s leđa.

Kraj karijere u UFC-u?

Uoči same borbe, Mirkov prijatelj i stručnjak za slobodnu borbu, Slaven Vujić, najavio je kraj karijere Cro Copa u UFC-u. Prema njegovim riječima, Mirko je i prije borbe protiv Barryja odlučio završiti priču u američkoj organizaciji neovisno o ishodu meča. Je li informacija istinita ili ne, saznat ćemo po povratku hrvatskog borca u domovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara