CROP 2003 u siječnju u Zagrebu

NAKON završnog turnira ove godine održanog u Stockholmu, nova sezona ITTF Pro toura u stolnom tenisu započet će u siječnju u Zagrebu.


Sedmo Međunarodno prvenstvo Hrvatske - CROP 2003. godine održat će se od 22. do 26. siječnja u zagrebačkom Domu sportova, a okupit će 300-tinjak stolnotenisača i stolnotenisačica iz više od 30 zemalja svijeta. ´Bit će to izuzetno brojan i jak turnir. Već sada možemo potvrditi kako će to biti najjači i najveći stolnoteniski turnir u našoj zemlji,´ kazao je direktor turnira Ivo-Goran Munivrana. Posljednji turnir iz Pro tour serije u Zagrebu je održan 2001. godine, dok zbog Europskog prvenstva Zagreb ove godine nije bio u kalendaru natjecanja. ´Moramo zadržati nivo koji smo dostigli organizacijom EP-a. Dobili smo sve pohvale i sada moramo biti još bolji,´ dodao je Munivrana.

Nagradni fond zagrebačkog turnira bit će 90.000 dolara. Pobjednik u muškoj konkurenciji dobit će 15.000 dolara, dok naslov u ženskoj konkurenciji donosi 10.000 dolara. Pobjeda u muškim parovima vrijedna je 4.000, a u ženskim 3.000 dolara. Nastup u Zagrebu do sada su potvrdili drugi igrač sa svjetske ljestvice Nijemac Timo Boll, Belgijanac Jean-Michel Saive, Šveđani Jorgen Persson i Peter Karlsson, a očekuje se i dolazak pobjednika finalnog turnira iz Pro tour serije u Stockholmu Chuan Chi-Yuana. Kod djevojaka za sada su dolazak potvrdile Rumunjka Mihael Steff, Njemica Jie Schopp, Mađarica Krisztina Toth, međutim krajnji rok za prijave je 10. siječnja, tako da se može očekivati dolazak i drugih zvijezda stolnog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu će naravno, nastupiti i brojni hrvatski igrači i igračice predvođeni Zoranom Primorcem i Tamarom Boroš. ´Trenutačno se pripremam za nadolazeću sezonu u kojoj me očekuje niz važnih nastupa. Pored Pro tour serije u 2003. godine očekuje me i nastup na europskom i svjetskom prvenstvu. Osjećam se odlično, oporavio sam se od ozljede zgloba, a to je najvažnije,´ kazao je Primorac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara