Crveni karton za suce iza gola

Crveni karton za suce iza gola

Totalsport
Foto: AFP

ČAK 70 posto kapetana nogometnih momčadi sudionica Uefine Europa lige izrazilo je negativan stav spram petoga i šestog suca, odnosno sudaca koji iza gola prate događaje u 16-ercu.

Za mišljenje su kapetane 48 momčadi sudionica ovosezonskog natjecanja po skupinama Europa lige pitali iz International Football Association Boarda (IFAB), tijela koje u ime Međunarodne nogometne federacije i nogometnih saveza otočkih zemalja (Engleska, Škotska, Wales i Irska) vodi brigu o pravilima igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromna većina kapetana izjavila je u upitniku da ne vidi svrhu dvojice sudaca koji sude iza gola. Dodatni su djelitelji pravde uvedeni eksperimentalno uoči početka ove sezone da bi se minimalizirao broj sudačkih pogrešaka u 16-ercu. Gotovo pa jednoglasno 48 je kapetana izrazilo sklonost uvođenju tehnologije koja bi otkrivala je li lopta prešla gol-liniju ili ne.

U utorak je i predsjednik Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) Giancarlo Abete pozvao Fifu da omekša svoj tvrdi stav spram videotehnologije. O tom će se pitanju ponovno raspravljati na zasjedanju Fifina Međunarodnog odbora sljedeće subote u Zürichu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara