Cuche osvojio mali Kristalni globus u spustu

Cuche osvojio mali Kristalni globus u spustu

ŠVICARSKI veteran Didier Cuche osvojio je mali Kristalni globus u spustu. Cuche je posljednju utrku ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Kvitfjellu završio na prvom mjestu, a s njim su postolje podijelili Guay i Buechel.

Bueche se natječe u Svjetskom kupu već više od deset godina i ovo mu je prva važnija titula, iako je već nekoliko puta bio blizu. Švicarac je tako na najbolji način proslavio osvajanje malog Kristalnog globusa, s obzirom da mu je ovo ujedno i prva pobjeda sezone.

Buecheova je pobjeda već ranije bila osigurana, danas ju je samo potvrdio, s obzirom da je već prije ove utrke drugoplasiranom Buechelu bježao 168 bodova. Utrka je kasnila zbog lošeg vremena, i gotovo je bila otkazana, ali se ipak uspjela održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo sam već počeo slaviti kad se činilo da je utrka otkazana. Nakon toga se nije bilo lako ponovno skoncentrirati na natjecanje, ali ipak sam uspio. Jako sam zadovoljan kako sam odskijao ovu utrku. Ovo je sjajan osjećaj, uopće vam ne mogu objasniti kako se sad osjećam", rekao je Cuche nakon utrke, prenosi Eurosport.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara