Čudni su putevi nogometni: Legenda Barcelone dovodi Darija Zahoru u varšavsku Poloniju

Čudni su putevi nogometni: Legenda Barcelone dovodi Darija Zahoru u varšavsku Poloniju

Tekst: Z.A.
Foto: AFP


JOSE MARIA BAKERO, nezamjenjivi član trofejne Cryuffove Barcelone s početka 90-ih, preuzeo je Poloniju u prilično nezavidnoj situaciji: klub je na 14. mjestu poljske Ekstraklase - jedan bod i jedno mjesto udaljen od ispadanja u drugu ligu.

Pripreme u mondenoj španjolskoj La Mangi, gdje se u vrijeme Tuđmanova vladanja i Canjugina predsjedanja pripremala i Croatija, stoga nisu namijenjene samo za uživanje u eksluzivnom turističkom resortu, nego i za pokušaj spašavanja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tu svrhu Polonia je organizirila probe i transfere s nekolicinom igrača, među kojima je i Dario Zahora, nekadašnji dinamovac koji se nije uspio nametnuti u norveškom Rosenborgu u koji je prešao poslije odličnih igara u slovenskoj ligi.

Zahora je, igrajući za Domžale u sezoni 2007./08., bio prvi strijelac slovenske lige, ali u Norverškoj nije bio ni približno efikasan. Međutim, ako se uspije nametnuti Bakeru, dobit će priliku popraviti kriminalno lošu efikasnost kluba iz Varšave koji je u 17 utakmica postigao tek 13 golova.

Konkurencija će mu u La Mangi biti još jedan probni napadač, Boyd Mwila iz švedskog Djurgardena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara