Čuveni svjetski tenor tipuje na Njemačku na Euru

ČUVENI katalonski operni pjevač Jose Carreras, strastveni ljubitelj nogometa, tipovao je da će Nijemci osvojiti naslov u Austriji i Švicarskoj.

Carreras je poznat po koncertima “Tri tenora”, koje je s Talijanom Lucianom Pavarottijem i sunarodnjakom Placidom Domingom često izvodio uoči i tijekom velikih nogometnih natjecanja.

"Strastveni sam navijač Barcelone, kao što je Placido Reala, ili kao što je naš pokojni prijatelj Luciano obožavao Juventus",  izjavio je Carreras u razgovoru za berlinski dnevnik Der Tagesspiegel dodavši:

"Sjećam se da su naše rasprave o nogometu uvijek bile žustre, ali nikada uvredljive. Za Barcelonu navijam 30 godina. Moja žena, djeca, unučad... svi članovi moje velike obitelji registrirani su članovi kluba. Ove se sezone nisam mogao načuditi kazališnom ponašanju publike na Nou Campu. Kad sam ja na stadionu, ne uspijevam nikad biti smiren. Nije nogomet kao operni koncert, gdje se šuti sve do kraja. Nogomet je s one strane razuma, on je primitivan i divljački. Zahtijeva sasvim drugu vrstu emocija. "

" Sramim se toga reći, ali ponekad sam doista toliko primitivan na stadionu da se tjeram pristojnijem ponašanju. Također, nikad na nogometne utakmice ne idem unutar dva dana od posljednjeg koncerta. Bojim se da mi zbog deranja ne bi puknuo glas. "

Carreras je otkrio da je njegov najomiljeniji nogometaš ostao heroj iz djetinjstva - Ladislav Kubala, nogometaš Barcelone i španjolske reprezentacije, inače mađarsko-slovačkih korijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pod broj jedan, bio je gospodin na igralištu. Tip lidera kakvih danas ima jako malo. Imao sam sreću kroz dugi niz godina gledati mnogo sjajnih nogometaša u dresu omiljenog mi kluba: Maradonu i Cruyffa, Ronalda i Rivalda, Ronaldinha i Romarija. Međutim, moja je najveća slabost bio i ostao Bugarin Hristo Stoičkov. Osobno ga poznajem vrlo dobro i mogu reći da smo prijatelji. Zavolio sam njegovu srčanost i strastvenost. Znam da se Barceloni davao do zadnje kapi krvi i znoja. "

Ulogu tenora u operi usporedio je napadačem u nogometu.

"Tenor je u operi čovjek za realizaciju, igrač odluke. Cijela momčad radi za njega, no njemu preostaje onaj završi ton. Centarfor je kao tenor, romatični junak",  metaforično je opisao, istaknuvši kako je njemu najbolji centarfor današnjice Talijan Luca Toni.

"Kad je u pitanju europski prvak, volio bih da to budu moji Španjolci. No, nekako osjećam da su najveći favoriti Nijemci. "

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara