Cvitanich o Ajaxovu predstavljanju dresova: U Argentini je to daleko provokativnije

Cvitanich o Ajaxovu predstavljanju dresova: U Argentini je to daleko provokativnije

DARIO CVITANICH, 24-godišnji argentinski nogometaš hrvatskih korijena, pobudio je zanimanje nizozemskih medija nakon izrečenog mišljenja o predstavljanju dresova.

Nedavno je Cvitanich, zajedno s još nekoliko suigrača, promovirao nove Ajaxove dresove za sljedeću sezonu, ali je poslije svečanosti ispričao okupljenim novinarima kako to i nije prava reklama za klub, odnosno novi dizajn dresova. Ispričao je da su njegova iskustva u Argentini daleko provokativnija, uspješnija i medijski isplativija.

"Nogometni klub Lanus je počeo s takvim navikama, a poslije su ga u tome pratili svi. Naime, na predstavljanju dresova se pojave mlade djevojke, redom poznati argentinski foto-modeli koje pred novinare i okupljene izađu polugole, odnosno na golom tijelu iznad prsa se naslika novi dres dotičnog kluba", govorio je Cvitanić, te na youtubeu pokazivao nizozemskim novinarima o čemu priča.

"Boca Juniors i River Plate su prihvatili takve standarde, te na svoja predstavljanja novih dresova zovu samo vrhunske argentinske top modele. Florencia "Flopy" Tesouro (zvijezda tamošnjeg Big Brothera) je najpoznatija među njima. Ta povezanost je dobra za sve, jer se sve vrlo često prenosi na tv-postajama. Manekenkama i top modelima odgovara takva promidžba, a klubovi dobiju  ogromnu gledanost", rekao je Cvitanić, a prenosi nizozemski tabloid HetParool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Top modeli su, primjerice, u sjenu bacili takve nogometne zvijezde kao što su Zinedine Zidane i Enzo Francescoli. Naime, River Plate je jedne godine pozvao nekadašnjeg francuskog i urugvajskog nogometaša da budu "manekeni", ali su gledatelji iz protesta tražili djevojke.

"U Nizozemskoj bi praksa mogla biti ista, jer je uspješna. Ne znam mnogo djevojaka ovdje, ali što sam vidio na televiziji sve su lijepe kao Barbie lutke. Plavih kosa i plavih očiju", rekao je potencijalni hrvatski reprezentativac i završio:

"Nikada nisam bio u poziciji da na mene slikaju, uglavnom sam stajao sa strane i gledao djevojke. No, morate priznati da je za oči daleko ljepše vidjeti djevojku nacrtanu s dresom, nego bilo što drugo", uz smijeh je završio Cvitanich.

K.K.
Foto:  AFC Ajax

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara