Da Silva: Volio bih igrati za Hrvatsku

Da Silva: Volio bih igrati za Hrvatsku

DINAMOV Brazilac Eduardo da Silva izjavio je kako bi volio nastupiti na Europskom prvenstvu za mlade nogometaše, te da bi mu to bila velika čast. No, nitko nije pokazao ozbiljnu inicijativu da se 21-godišnjem napadaču da hrvatska putovnica.

Iako je još prošle godine Barić rekao da je Da Silva veliki potencijal, te da se samo treba prilagoditi europskom nogometu, nitko Da Silvi nije ponudio hrvatsko državljanstvo, piše Jutarnji list.

Možda mu netko uskoro i ponudi državljanstvo, jer je i izbornik mlade reprezentacije Novoselac rekao kako bi mu Da Silva dobro došao u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Brazilac rekao je kako se nada da će se uskoro dogoditi nešto konkretno. Da Silva je u Hrvatskoj od 1999. godine, a uskoro će ispuniti i uvjet za državljanstvo prema kojem u Hrvatskoj mora boraviti najmanje 5 godina.

Hrvatsko državljanstvo dobili su i Dumitru Mitu i Goce Sedloski. Sedloski je ostao igrati za makedonsku reprezentaciju čiji je kapetan, a Mitu se nadao pozivu iz hrvatske reprezentacije koji je bio vrlo aktualan u vrijeme kada je tražio državljanstvo prije godinu dana, jer je Barić tada još tražio napadača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara