Dalić: Nadam se da će Šimić biti pravi u fazi napada

VIP SALON NK Varteks u srijedu je ugostio 34 igrača među kojima i 5 novopridošlih koji su u zimskom prijelaznom roku pojačali Krojače.

Prozivka i početak priprema za nastavak proljetnog dijela sezone započeli su uvodnim pozdravnim riječima člana Uprave Ilije Ivezića, direktora Kluba Branka Janžeka, trenera ekipe Zlatka Dalića i kapetana Varteksa Nikole Šafarića, koji su svima zaželjeli sportsku sreću u Novoj godini i u nastavku nogometne sezone.

"Očekujem čist odnos i veselu i zdravu klimu u svlačionici." - otpočeo je Dalić i najavio slijed priprema:  "Do nedjelje treniramo u Varaždinu a tada s punim kadrom, dakle, s 34 igrača, putujemo u Poreč. Tamo nas očekuje tjedan dana žestokog rada i napornih treninga a radit ćemo na duelima, agresivnosti i žestini. Slijedi povratak i tjedan dana rada u Varaždinu. Potom će odabrana selekcija od 22 igrača otputovati na drugi dio priprema u Međugorje. U tom ćemo razdoblju odigrati čak 12 pripremnih utakmica pa ćemo na kraju ciklusa dobiti početnu jedanaestoricu za nastavak prvenstva 17. veljače."

"U svakom slučaju, nakon odlaska Jerteca i Pokrivača mogu reći da smo dobili na iskustvu u zadnjem redu u Ivančiću i Lučiću, nadam se da će Šimić biti pravi u fazi napada. Tu su i Mujanović i Brezovec u veznom redu." - zaključio je Dalić.

Po završetku prozivke održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni spomenuti novopridošli igrači Varteksa.

Zoran Ivančić - četvrto Varteksovo pojačanje

Bivši Varteksovac te u posljednje dvije sezone igrač Rijeke, koji je od ljeta do kraja prošle godine igrao u Kini za drugoligaša Beijing Hongdeng iz Pekinga, danas je s Varteksom potpisao trogodišnji ugovor.

Ponikao u Ludbreškoj Podravini, rodom iz Svetoga Đurđa, ovaj branič koji je u dresu Varteksa odigrao tri finala Kupa a s Rijekom i dvaput osvojio Kup, profesionalnu će karijeru okončati upravo u svom Varteksu.

Tridesetjednogodišnji Ivančić četvrto je pojačanje Varteksa u zimskom prijelaznom roku tako da će na sutrašnjoj prozivci za početak proljetnih priprema Zlatko Dalić imati slijedeće igrače: vratare Mađarića, Ivankovića i Bešenića, obrambene igrače Lučića, Ivančića, Libera, Dadu Vuka, Ipšu, Melnjaka, Prahića, Bašića, Vukmana i Mislava Radoša, veznjake Mujanovića, Brezovca, Šafarića, Papu, Golika, Ćaćića, Begovića, Viljevca i Hrmana te napadače Šimića, Novinića, Karduma, Grgura Radoša, Mohorovića i Goradana Vuka.

Kalendar pripremnih utakmica

18.1. (Poreč) Varteks - Maribor (Slo)
23.1. (Varaždin) Varteks - Nafta (Slo)
25.1. (Varaždin) Varteks - Sloboda Vž
26.1. (Varaždin) Varteks - Domžale (Slo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
27.1. (Varaždin) Varteks - Moslavina
31.1. (Međugorje) Varteks - Drava Ptuj (Slo)
2.2. (Međugorje) Varteks - Široki brijeg (BIH)
3.2. (Međugorje) Varteks - Kamaz (ruski drugioligaš)
4.2. (Livno) Varteks - Troglav Livno (BIH)
6.2. (Varaždin) Varteks - Nafta (Slo)
7.2. (Varaždin) Varteks - Zagreb
10.2. (Varaždin) Varteks - Međimurje

Sve pripremne utakmice igrat će se u 15 sati.

D.R./NK Varteks
Foto: Vladimir Mrak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara