David Whitley za Index.hr: Sad svi primjećuju Giričeka

 
EKSKLUZIVNO za Index.hr, David Whitley, ugledni sportski novinar Orlando Sentinela, iznosi svoje prve dojmove o Gordanu Giričeku.
 
PRVA reakcija većine sportskih fanova na trejd bila je usmjerena na razmjenu Goodena i Millera. Miller se svima doista sviđao, djelomično zato jer je pohađao koledž na Floridi.
 
Gooden je bio poznato ime koje je ispunjavalo presušnu potrebu kluba za "post playerom". Miller je odmah postao najbolji unutrašnji igrač Magica.
 
Giriček je služio gotovo kao bonus u trejdu, ali očito ne i za čelništvo kluba. Kako su ostali bez Millera, trebala im je zamjena. Doc Rivers rekao je kako su znali da Giriček zna pucati. Ono što ih je iznenadilo je Giričekova "all-around" igra.
 
Za Giričeka nisu postavljene akcije, ali on pronalazi prilike da šutira. Impresivna su i njegova dodavanja i skokovi.
 
Sad ga svi primjećuju. Čuo sam i nekolicinu ljudi na utakmici protiv Mavericksa koji kažu da bi mijenjali Millera već samo za Giričeka. Ali čak i Giriček priznaje da je prerano za povlačenje takvih zaključaka.
 
Glasine koje ga prate iz Memphisa su da je nekonzistentan i nepouzdan u obrani. Moje mišljenje je, hej, niti jedan igrač nije savršen. Pogotovo ako je dečku ovo prva sezona u ligi.
 
On očito ima vještine. I još bitnije, ima pravi stav.
 
Kad smo ga pitali je li iznenađen ranim uspjehom, čudno nas je pogledao. On očekuje da dobro igra, kao što i treba svatko tko je profesionalni košarkaš sedam godina. Možda je NBA rookie, ali bio je u "ratovima" i ima samopouzdanje i čvrstinu veterana.
 
Sve što mu nedostaje da postane novi Peđa Stojaković je konzistentnost.
 
Činjenica da je odmah stavljen u prvu petorku dokazuje kakvo mišljenje čelnici kluba imaju o Giričeku, ali i koliko su očajni.
 
Ozljeda Granta Hilla jako je oštetila klub. Skoro da bi bilo bolje da ode u mirovinu, kako bi klub mogao ići dalje. Mislim da mu je ostao samo jedan pokušaj povratka. Bilo bi odlično da se u potpunosti oporavi, ali teško je zamisliti da se takvo što dogodi.
 
U najboljem slučaju koristit će ga kao što su ga koristili ranije ove sezone. Ne više od 20 do 25 minuta, s time da neke utakmice uopće ne igra.
 
Dakle čak i po optimističnom scenariju po Hilla, ne mislim da će Giričeku oduzeti puno minutaže.
 
Za sada uz Giričeka nisam proveo puno vremena, a niti Giriček još nije proveo puno vremena u Magicsima, i još nema prave dojmove o Orlandu. Ali, većini igrača sviđa se ovdje. Ako ni zbog čeg drugog, onda zbog toga što je svaki drugi NBA grad pod snijegom za vrijeme sezone. Igra li golf, doista će mu se sviđati ovdje.
 
Mislim da se o njegovom mogućem nastupu na europskom košarkaškom prvenstvu još nije raspravljalo. Ali iznenadilo bi me da su Magicsi protiv toga. Prošle godine dozvolili su McGradyu da nastupa za SAD u Ateni, i ne bi bilo fer da ne dozvole drugim igračima da nastupaju za svoje zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara