Davis Cup reprezentacija dobila nagradu Ivica Jobo Kurtini

Davis Cup reprezentacija dobila nagradu Ivica Jobo Kurtini
HRVATSKA teniska Davis Cup reprezentacija dobitnik je nagrade Ivica Jobo Kurtini za 2005. godinu koju već 13 godina dodjeljuje riječki Novi list, a koja je ove godine po prvi puta dodijeljena u Zagrebu.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević, te izbornik Nikola Pilić nagradu su dobili za dostignuća u protekloj godini koju su okrunili naslovom pobjednika Davis Cupa u finalnom ogledu protiv Slovačke u Bratislavi čime je Hrvatska postala tek 12 pobjednik u dugogodišnojoj povijesti tog prestižnog natjecanja.

"Nagradu smo zaslužili sjajnim rezultatima, no konkurencija u kojoj smo je osvojila bila je vrlo jaka," istaknuo je Ivan Ljubičić, kojeg ovoga tjedna, kao i njegove kolege iz reprezentacije Maria Ančića i Ivu Karlovića, očekuje nastup na ATP teniskom turniru, "PBZ Zagreb Indoors".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list je sportsku nagradu, koja nosi ime uglednog vaterpolista riječkog Primorje i reprezentativca bivše države, prvi put dodijelio 1993. godine, a dosadašnji laureati bili su Miloš Milošević (3), Davor Šuker, Valter Matošević, Goran Ivanišević (2), Slaven Bilić, Janica Kostelić (3) i rukometna reprezentacija.

Novi list je dodijelio i nagrade za najbolje mlade sportaše Primorsko goranske županije. Za najbolju mladu sportašicu proglašena je taekwondašica Ana Znaor, a kod sportaša karatist Rene Pernuš. Za najbolju ekipu do 18 godina prošlašeni su kadeti plivačkog kluba Primorje Erste banka.

Svečanoj dodijeli priznanja, koja je održana u zagrebačkom hotelu The Westin, prisustvovali su brojni uglednici iz javnog i sportskog života među kojima i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, te predsjednik Teniskog saveza Radimir Čačić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara