Davor Dominiković pao na doping testu

IZBORNIK hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, odredio je putnike za svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, među kojima prisilno neće biti Davora Dominikovića, koji je na pripreme u Poreč stigao s pozitivnim A doping nalazom, o čemu je obaviješten tek u utorak navečer.

U Njemačku također neće ići niti Vjenceslav Somić, rukometaš Zagreba.

Unatoč našem inzistiranju, Marin Miškulin, glavni i odgovorni liječnik, nije želio otkriti o kojoj se supstanci radi sve dok ne dođu B nalazi ponovljene doping kontrole.

Umjesto svečanosti tijekom potpisivanja trogodišnjeg ugovora HEP i Hrvatskog rukometnog saveza, svjedočili smo gotovo komornoj atmosferi, obzirom da su mnogi ostali iznenađeni činjenicom da Davor Dominiković, barem kako sada stvari stoje, ne putuje na svjetsko prvenstvo.

"Radi se o neformalnoj obavijesti i nikako ne želimo iritirati javnost sve dok se uzorak A ne potvrdi onim B. Cilj saveza je zaštiti igrače, ali i sam savez. Već sutra zatražit ćemo dodatne nalaze u nezavisnom laboratoriju." - izreferirao je dr. Miškulin, kojemu u riječ upada dopredsjednik rukometnog saveza Zoran Gobac, govoreći da pozitivni nalazi A testa nikako za Dominikovića ne znače konačno izbivanje sa svjetskog prvenstva.

"Već sutra pokušat ćemo obaviti testiranje u Beču i od tehničke komisije zatražiti da Dominiković putuje u Njemačku" - napominje Gobac.

Kako su nam potvrdili izbornik Červar i predsjednik Kavran, Davor je sporno testiranje obavio 20. prosinca 2006., a sam je za pozitivne nalaze saznao tek jučer.

"Mislim da Dominiković nije ni sumnjao da će biti pozitivan i osjeća se krivim. Mi smo uvjereni u njegovu nedužnost. Izvršio je uredno prijavu medikamenata i budu li nalazi negativni on će nam se priključiti već u drugom krugu natjecanja". - dodao je Gobac.

Predsjednik Kavran dao je najintrigantniju sugestiju dana, kada je tijekom govora kazao da sumnja u ispravnost nalaza, misleći pritom da Hrvatskoj netko (čitaj, glavni konkurent Španjolska) podmeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Červar je s druge strane govorio o golemom značaju Dominikovića za našu obranu.

"Bio bi neiskren kad bih rekao da njegov izostanak neće utjecati na nas. Radi se o najboljem obrambenom igraču Europe, čovjeku koji je s Barcelonom osvojio sve što je mogao. No, ja vjerujem u njegove kolege, koji će obavljati njegove zadatke, a siguran sam i da će nam motivacija zbog ovog slučaja dodatno porasti. Dečki će dati sve od sebe za Davora i mogu samo reći da jedva čekamo da se vrati u našu obitelj." - priča Červar.

Odbio je podijeliti svoja razmišljanja u svezi sastava za prvu utakmicu s Marokom, tvrdeći da je naša prva postava, naš cijeli tim.

"Hoće li netko ući prije ili poslije to nije važno. Određenu ideju imam, ali pokušavam razmišljati na način da mi moramo pobijediti kao tim. Pojedinac je važan samo u okviru momčadi. Ja znam tko će igrati, ali vama ću reći samo da će igrati naša momčad. Od toga nemam glavobolju, vjerujte mi."

Atmosferu je spasio optimističnim razmišljanjima naš kapetan Petar Metličić, iako je i njega iznenadila neugodna vijest iz Španjolske.

"Dominiković je posljednjih godina nosio našu reprezentaciju, ali također izuzetno vjerujem i mladim igračima. Lako je Vladi Šoli pričati da pakleni mogu do kraja." - uz smijeh je ispalio Metličić, prisjećajući se sinoćnjeg Šolinog govora prilikom dodjele nagrada HOO.

"Na kraju ćemo dobiti ono što zaslužimo. Glupo je bilo što obećavati. Ali da smo sposobni za veliki rezultat, to sigurno da." - za kraj je dodao Petar Metličić.

V.B./D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara