Deco i Nuno Gomes startaju protiv Rusije

NAKON poraza od Grčke u uvodnoj utakmici Eura, iz portugalskog kampa stiže vrlo malo vijesti. Jedno je sigurno, protiv Rusije u momčadi sigurno neće bi Ruija Coste i Sabrose. Njihova mjesta preuzet će Deco i Nuno Gomes.

Portugal će, ako želi u četvrtfinale, na Luzu morati juriti na sve ili ništa.

Upitan je i branič Paulo Ferreira, koji je jedan od glavnih krivaca za vodeći pogodak Grčke. Kao moguće alternacije spominju se Miguel i Ricardo Carvalho. Mladi Cristiano Ronaldo, koji je donio veliki preokret u igri Portugala, vjerojatno neće biti u početnom sastavu. U napadu će od prve minute zaigrati Pauleta i Nuno Gomes.

Ruski izbornik Georgi Jarcev ne može računati na isključenog braniča Romana Šaronova, a mjesto u momčadi izgubio je Mostovoj koji je poslan kući zbog prigovora izborniku. Na taj način bi ruska igra mogla prestati biti staromodna. Iako će najvjerojatnije zaigrati Sičev, Jarcev ostaje i dalje pri sustavu sa samo jednim pravim napadačem, a tu bi rolu, kao i u prvoj utakmici, trebao igrati Dmitrij Buljikin.

Igra se na stadionu Luz u Lisabonu s početkom u 20:45 sati. Sudi Terje Hauge (Norveška).

Vjerojatni sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA (4-5-1): Ovčinjikov - Jevsejev, Smertin, Bugajev, Senjikov - Aldonin, Alejničev, Radimov, Izmailov, Sičev - Bulikin

PORTUGAL (4-4-2): Ricardo - Paulo Ferreira, Andrade, Couto, Rui Jorge - Costinha, Maniche,
Figo, Deco - Pauleta, Nuno Gomes

M.R.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara