Deisler pati od PBO sindroma

VEZNI igrač njemačke nogometne reprezentacije i Bayern Munchena, Sebastian Deisler (23) pati od burnout (PBO) sindroma i pitanje je kada će se vratiti na nogometne terene.

Psiholog Herbert Freudenberger definira "burnout sindrom" kao "sagorijevanje" energije pod utjecajem permanentnog stresa u području profesionalnog života. Ukratko, riječ je o stalnom, te rastućem nezadovoljstvu radnim mjestom, poslovnom ulogom, psihosocijalnom atmosferom...
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deisler je u svojoj karijeri već pet puta operirao koljeno. Posljednju utakmicu odigrao je prije 12 dana kada je Bayern pobijedio Borussiu Dortmund (4:1). Međutim, zbog problema s mišićem, a potom i gripom ponovo je izvan stroja.
Jaki stresovi u kombinaciji s osjećajem gubljenja kontrole nad vlastitim životom i poslom pridonose razvoju PBO-a. Najčešći uzroci pojave PBO-a su konflikti vezani uz posao i radnu atmosferu. Žrtve PBO-a sve se više povlaće u sebe i otuđuju od kolega. Međutim, iako predstavlja ozbiljan problem današnjice, ne može se svrstati niti u jednu "dijagnostičku psihijatrijsku kategoriju". Prema američkom istraživaču Robertu W Blyu, oko 90 posto stanovnika SAD pati od PBO-a u različitim oblicima i stadijima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara