Der Kaiser: Od sada navijam za Hrvatsku

BESMRTNI njemački trener, igrač, izbornik i nogometni znalac Franz Beckenbauer razočaran je prikazanom igrom njemačke reprezentacije dok je, s druge strane, u potpunosti impresioniran igrom Hrvatske.

"Nakon 90 minuta protiv Hrvatske u potpunosti se istopila euforija koja je vladala Njemačkom nakon savršene igre i visoke pobjede protiv Poljske u prvom kolu", kazao je predsjednik muenchenskog Bayerna i nastavio:

"Potpuno sa zaprepašten ovim teškim porazom."

Der Kaiser je razočaran igrom obrane i veznog reda za koji tvrdi kako jučer nije bilo niti približno opasan i razigran kao protiv Poljske. Beckenbauer priznaje kako je Hrvatska nadigrala rezigniranu momčad Elfa:

"Momčad je izgledala kao da je u nekom deliriumu, nije ih uopće bilo na terenu. Jedino su Hrvati jučer igrali nogomet - i to odlično. Hrvatska je na mene ostavila jedan savršen utisak i od sada ću, osim za Njemačku, navijati i za njih", kazao je besmrtni Franz Beckenbauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beckenbauer smatra kako Njemačka nije imala problema sa vratarom, ali napominje kako Lehmann u nekim situacijama nije bio pretjerano siguran iako je imao nekoliko odličnih intervencija, pogotovo onu kada je obranio sa pet metara Kranjčarov udarac. Der Kaiser je locirao najveće probleme njemačke momčadi u jučerašnjoj utakmici:

"Mertesacker i Christoph Metzelder odigrali su vrlo lošu utakmicu, ali su to naši najbolji obrambeni igrači. Previše bi toga riskirali kada bi mijenjali u obrani pa stoga u utakmicu protiv Austrije ulazimo sa takvom, lošom, obranom", kazao je Beckenbauer i nastavio istom mišlju o veznom redu Njemačke:

"Mislim da je vezni red podbacio jer su Ballack i Frings stajali predaleko jedan od drugoga. Nije uopće bilo suradnje među njima jer su ih Hrvati dobro pročitali i uspješno neutralizirali. Jedino je Bastian Schweinsteiger pokazao kako se igra u sredini, međutim, cijelom svijet je pokazao i kako se ponaša nesportski.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara