Deseta ostavka trenera u Argentini

KAD JE prošlog tjedna Carlos Ramacciotti podnio ostavku na dužnost trenera momčadi Gimnasia La Plata, argentinski su novinari ispred njegova imena stavili brojku 10. No ne zbog toga što je u tom trenutku Gimnasia La Plata zauzimala deseto mjesto na ljestvici, nego stoga što je on deseti prvoligaški trener koji je od početka ovog državnog prvenstva dobio otkaz ili dao ostavku.

Ramacciottijev "slučaj", doduše, izlazi iz uobičajenih okvira vijesti objavljenih na naslovnicama listova, jer on se na taj potez nije odlučio zbog slabih rezultata momčadi u nacionalnom prvenstvu, nego zbog toga što je doznao da uprava Gimnasije La Plata, "pored njega živoga", traži drugog trenera za drugi dio prvenstvenog natjecanja. Očigledno nisu mu oprostili što je pod njegovim vodstvom Gimnasila La Plata prvi put u klupskoj povijesti stekla pravo da predstavlja argentinski nogomet u Kupu Osloboditelja, ali je to učinila vrlo loše ispavši već u prvom krugu natjecanja, koje je pandan europskoj Ligi prvaka.

Prije Gimnasije La Plata trenere su promijenili Estudiantes, Talleres, Chacarita Juniors, Racing Club, Huracan, Independiente i Union, s tim da su Talleres i Chacarita Juniors već smijenili po dvojicu trenera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Europljanima poznatih imena među smijenjenim trenerima argentinskih prvoligaša su Osvaldo Ardiles (Racing Club) i Americo Gallego (Independiente), obojica članovi reprezentacije Argentine koja je bila prvak svijeta 1978. godine.

U Estudiantesu je poslije smjene trenera koji je poveo momčad u prvenstveno natjecanja na klupu sjeo negdašnji izbornik argentinskih bijelo-plavih Carlos Bilardo, koji je u Meksiku 1986. godine, s Diegom Maradonom u momčadi, osvojio drugi naslov prvaka svijeta za Argentinu.

Gallega je, pak, u Independienteu zamijenio ništa manje slavni Oscar Ruggeri, koji je dugo vremena bio kapetan argentinske reprezentacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara