Devet reprezentacija u lovu na četiri mjesta

UOČI posljednjeg kola drugog kruga 19. svjetskog rukometnog prvenstva, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu, čak devet reprezentacija ima izgleda za plasman u polufinale.

U skupini I, koja se igra u Radesu, za dva mjesta koja vode u poluzavršnicu bore se Tunis, Francuska, Grčka, Rusija i Slovenija, a u skupini II u Nabeulu za jedno od prva dva mjesta koja vode dalje bore se Hrvatska, Španjolska, Norveška i Srbija i Crna Gora.

Jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela turnira, Grci sami ovise o svojoj sudbini. Pobjeda protiv Češke vodi ih u njihovom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima do poluzavršnice, što bi bila prava senzacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sada smo ostvarili čudo. Nitko nas nije vidio u drugom krugu, a mi se borimo za polufinale," kazao je grčki izbornik Šveđanin Ulf Schefvert. Pobjeda vodi u polufinale i domaćina, Tunis. Međutim, odabranici Seada Hasanefendića će imati težak posao protiv Rusije.

"Ukoliko ponovimo igru kao u utakmici protiv Danske možemo pobijediti Rusiju. Vjerujem kako će nam pomoći i 13.000 navijača u dvorani u Radesu," rekao je tuniski izbornik Hasanefendić. Ostale tri reprezentacije iz ove skupine koje mogu dalje, Francuska, Rusija i Slovenija ovisit će o drugim rezultatima i pobjede im neće biti dovoljne za plasman među četiri. Najteže će biti Slovencima, koji moraju pobijediti Francusku, te se nadati da će Češka zaustaviti Grčku, a Rusija biti bolja od Tunisa.

U skupini II situacija je nešto manje komplicirana. Hrvatsku vodi u polufinale pobjeda protiv Srbije i Crne Gore, dok je našem suparniku dovoljan i bod. Odabranici izbornika Line Červara opraštaju se od borbe za medalje u slučaju poraza, dok ih neodlučni ishod vodi dalje jedino ako utakmica Španjolska - Norveška završi bez pobjednika, ili da Španjolska upiše pobjedu. Norvežane bez obzira na ishod utakmice Hrvatska - SCG pobjeda protiv "Crvene furije" vodi u polufinale.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara