Di Caniu teška kazna za ponovni fašistički ispad

PAOLA DI CANIA očito nije pogodila novčana kazna koju je zaradio u siječnju, stoga ne odustaje od daljnjeg iskazivanja svojih pro-fašističkih stavova. Dok nogometaš Lazia smatra da je nogometni teren idealna pozornica za, blago rečeno, kontorverzne predstave, njegov klub još uvijek nije se očitovao  o najnovijem slučaju koji će čelnike skupo koštati.

Tešku kaznu Di Canio je ovaj put zaslužio tijekom nedjeljnog poraza u Livornu, kada je dvaput pozdravio svoje navijače fašističkim "rimskim pozdravom" sa ispruženom rukom, koji je u Italiji zabranjen nakon Drugoga svjetskog rata.

"To je sramota za Italiju i Rim, te očekujemo da će ovakvo neprihvatljivo ponašanje biti maksimalno kažnjeno." - oglasila se Zajednica Židova u Italiji o Di Caniovoj gesti.

Di Canio nikad nije skrivao svoje pro-fašističke stavove, a sličnom gestom pozdravio je navijače Lazia na gradskom derbiju sa Romom u siječnju. Tada je Di Canio kažnjen sa 10.000 eura.

37-godišnji nogometaš dao je kratku izjavu za talijansku radio stanicu Spazio Aperto u kojoj stoji:

"Svoje ljude pozdravljam gestom koja za mene znači pripadnost određenoj grupi, grupi koja podržava osnovne ljudske vrijednosti, vrijednosti civiliziranosti, a ne standardizacije. Drago mi je sam u toj grupi koju ću i dalje pozdravljati na ovaj način."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara