DiBenedetto preuzeo Romu i postao prvi strani vlasnik talijanskog kluba

DiBenedetto preuzeo Romu i postao prvi strani vlasnik talijanskog kluba

Foto: gazzettadellosport

AMERIČKI biznismen talijanskog podrijetla Thomas DiBenedetto upisao se kao vlasnik 60% dionica nogometnog kluba Rome, za što je platio stotinu milijuna dolara.

"Posao je zgotovljen", rekao je DiBenedetto rimskim novinarima nakon što je riješio formalnosti s Paolom Fiorentinom, dopredsjednikom banke Unicredit, koja ostaje suvlasnik kluba s 40% dionica u vlasništvu.

DiBenedettova bostonska kompanija postala je tako prva netalijanska poslovna grupacija s većinskim vlasništvom jednoga talijanskog nogometnog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi posao bio i definitivno blagoslovljen, preostaje još samo jedna formalnost: da ga potvrdi Talijanska financijska agencija. Za to, međutim, ne postoji nikakva prepreka.

Unicredit je preuzeo vlasništvo nad klubom prošle godine nakon što obitelj Sensi, dugogodišnji vlasnik kluba, više nije uspijevala financirati dospjele kreditne obveze.

DiBenedetto je ranije izjavio da želi od Rome napraviti jednu od najboljih europskih momčadi, te da želi postati nogometno uspješan po uzoru na Silvija Berlusconija i njegov Milan.

"Želim klub koji će svake godine biti sposoban boriti se za talijanski naslov i koji će postati napokon konkurentan u Europi", rekao je američki Talijan, koji drži vlasnički udio u New England Sports Venturesu (NESV), korporaciji koja je prošle godine kupila Liverpool i koja otprije posjeduje slavnu bejzbolsku momčad u MLB ligi, Boston Red Soxe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara