Dijamantna liga: Perković prvi put ispod 60 metara

Totalsport
Foto: IIAF

HRVATSKA atletičarka Sandra Perković zauzela je šesto mjesto u bacanju diska na trećem ovogodišnjem mitingu iz serije Dijamantne lige.

Mlada, uskoro 20-godišnja Zagrepčanka nije u norveškoj prijestolnici bila na svojoj uobičajenoj razini. Bacila je disk 59,71 metar, što joj nije bilo dovoljno za jedno od prva tri mjesta koja donose bodove u Dijamantnoj utrci. Sandra je tako ostala na jednom osvojenom bodu iz Dohe gdje je osvojila treće mjesto.

Europska juniorska prvakinja je u Oslu imala još dva ispravna hica u kojima je njezin disk letio do 56,48 i 46,26 m. Bilo je to prvo ovogodišnje natjecanje na kojem nije uspjela prebaciti 60 metara.

Podsjetimo, Perković još uvijek drži drugo mjesto na svjetskoj ljestvici 2010. godine. Za to je zaslužan njezin hrvatski rekord (66,85) koji je postavila na početku godine u Splitu.

A vlasnica najboljeg ovogodišnjeg svjetskog rezultata je Njemica Nadine Müller koja je i odnijela pobjedu u Oslu. Za to joj je bio dovoljan tek jedan ispravan hitac, onaj iz prve serije kada je bacila disk do 63,93 m. Drugo je mjesto pripalo Poljakinji Zaneti Glanc (62,16), a treće Amerikanki Arethi Thurmond (61,80).

IAAF Dijamantna liga (Oslo), bacanje diska, atletičarke:

1. Nadine Müller (Njem) 63,93

2. Zaneta Glanc (Polj) 62,16

3. Aretha Thurmond (SAD) 61,80

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...

6. Sandra Perković (Hrv) 59,71

Poredak u Dijamantnoj utrci:

1. Nadine Müller (Njem) 4 boda

    Yarelis Barrios (Kub) 4

3. Zaneta Glanc (Polj) 2

    Dani Samuels (Aus) 2

5. Sandra Perković (Hrv) 1

    Aretha Thurmond (SAD) 1

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara