Dinamo dao 800.000 eura za Cabreru, Bolivar tvrdi da je otišao nekorektno

IZGLEDA da i u Boliviji transferi igrača u inozemstvo ne mogu proći bez skandala. Bolivijske novine pišu kako je Diego Cabrera, novo pojačanje Modrih, otišao iz Bolivara unatoč tome što je imao ugovor koji ga veže na još godinu dana.

Večernji list donosi izjavu predsjednika Bolivara Maura Cuellara koji je za bolivijske novine rekao kako je Cabrera nekorektno otišao, zbog čega klub planira slučaj prijaviti FIFA-inoj komisiji. Lokalni mediji također navode Cabrerinu izjavu kako u Bolivaru par mjeseci nije dobio plaću niti premije, te da ima obitelj o kojoj mora skrbiti.

Zatraži li Bolivar putem FIFA-e riješenje slučaja, Cabrerov transfer mogao bi biti viši od 800.000 eura koliko Dinamo treba isplatiti Bolivijcima. Pokažu li se ove informacije točnima, slučaj bi mogao biti predmet dodatne istrage, jer je predsjednik Bolivara Cuellar početkom tjedna potvrdio odlazak Cabrere u Hrvatsku da bi se nakon nepunih 5 dana iz tog transfera razvio potencijalni slučaj za FIFA-u.

Moramo napomenuti da cifra od 800.000 eura za Cabrerin transfer nije službeno došla iz Maksimira već ju je sportskim novinarima dao Ćiro Blažević koji u Sloveniji trenira s Bijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov direktor Damir Vrbanović bio je neugodno iznenađen kada je čuo vijesti iz Bolivije, a potom je rekao kako ima papire koji potvrđuju da Cabrera dolazi s čistim dokumentima.

"Upravo pred sobom imam memorandum menadžerske agencije "Atlantis Sport Club Paragvaj" u kojem se potvrđuje da nogometaš Diego Cabrera dolazi s čistim dokumentima i da njegovi bivši klubovi nemaju nikakvih potraživanja. Istina, to je memorandum njegove menadžerske agencije, na osnovi toga mi smo i sklopili ugovor." - rekao je Vrbanović za Večernji list.

Vrbanović izražava nadu kako će se uprava Bolivara obratiti najprije Dinamu ukoliko postoje neki problemi oko Cabrerinog transfera, međutim, ponavlja kako je prema dostupnim dokumentima Diego Cabrera slobodan igrač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara