Dinamo i Rijeka oštro napali suca Širića

DINAMO i Rijeka u ponedjeljak su se požalili Hrvatskom nogometnom savezu na suđenje Željka Širića, pri čemu je Dinamo optužio Širića za kontinuirano pomaganje Hajduku. Plavi također traže da Širić više ne sudi niti jednu utakmicu Dinamu, ali ni Hajduku.

Ogorčeni načinom suđenja Željka Širića na utakmici Rijeka - Hajduk, Riječani su se obratili direktno predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću, ali i povjereniku lige Anti Martincu, pišu Sportske novosti. Inače, za suđenje na utakmici Rijeka - Hajduk Širić je od delegata utakmice dobio relativno visoku ocjenu 8,5.

Direktor Rijeke Ivan Brleković ustvrdio je kako je Rijeka "razočarana i ponižena", a Širićevo suđenje opisao je riječima "tendenciozno i antisportsko".

Prema Brlekoviću "Širićeve su namjere bile vidljive od početka".

"Od grubih povreda na našu štetu ističemo Carevićev lakat u Šerića, no udarač umjesto crvenog dobija žuti karton, a radi ravnoteže požutio je i nedužni Vušković." - tvrdi Brleković, pa dodaje: "U 52. minuti Širić je propustio dosuditi očiti, klasični jedanaesterac za naš klub nakon prekršaja na Milinoviću. U slijedećoj akciji Hajduk postiže gol iz zaleđa".

Podsjećamo, utakmica Rijeka - Hajduk odigrana je na Kantridi, a gostujući Hajduk odnio je pobjedu zahvaljujući spornom golu, koji je prema Riječanima postignut iz zaleđa.

Što se tiče Dinama, klub iz Maksimira u ponedjeljak je poslao priopćenje Izvršnom odboru HNS-a, Udruženju prvoligaša, Zboru sudaca i medijima, a u priopćenju se traži izuzimanje Širića iz utakmica Dinama i Hajduka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potaknuti posljednjim događaji i greškama pojedinih sudaca, i to u korist samo jednog kluba - Hajduka, te iskrenim priopćenjem Zbora sudaca u kojem se ukazuje na greške svojih članova, shvatili smo da je došlo vrijeme da padnu maske" - navodi se u priopćenju Dinama.

"Prošle smo sezone bili prvaci iako smo u direktnim susretima s Hajdukom drastično oštećeni suđenjem suca Širića za šest bodova (izmišljeni prekršaju našeg igrača Smoje u Splitu i Zagrebu iz kojih su postignuti pobjedonosni bodovi."

Posebno se naglašava utakmica finala Superkupa (u kojoj je Dinamo pobijedio Hajduk 4:1), nakon koje je "Hajduk pokrenuo neviđenu hajku i počeo vršiti pritisak na suce".

U priopćenju Dinama nabrojeni su neki od Širićevih sudačkih "grijeha", od kojih gotovo svi idu u korist splitskog kluba.

"Gore navedeni primjeri rezultat su stalnog pritiska Hajduka u medijima, te preko IO HNS-a u svojoj kampanji držte lopova". Stoga predlažemo i podržavamo nastojanje sudačke organizacije koja već dvije godine traži sastanak predstavnika klubova i članova IO HNS-a na temu sudačke organizacije. Inzistirat ćemo na tom sastanku da se naša sudačka organizacija reorganizira prema UEFA i FIFA pravilima" - navodi se u Dinamovom priopćenju.

"Iako nije u skladu s važećim pravilima, molimo odgovorne u sudačkoj organizaciji da Željko Širić ne sudi nijednu utakmicu Dinama, ali ni Hajduka"  - zaključuju Dinamovci.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković optužbe Dinama i Rijeke nazvao je "smiješnim insinuacijama", dok je Širić samo kratko komentirao kako "stoji iza svake svoje odluke".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara